Casa de Rumania ne invită la teatru în Mostoles şi Getafe, unde teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu se află într-un turneu de câteva zile cu spectacolul „Legământ”, în regia lui Gabriel Martin.

Spectacolele sunt organizate de „Casa de Rumania” și vor avea loc vineri, 8 octombrie, la ora 20, la Teatrul Joan Miro, din Mostoles, din strada Paris, numărul 5 şi duminică, la ora 12, la Teatrul Federico Garcia Lorca din Getafe, vis-à-vis de staţia de metrou.

De la premiera de acum patru ani a spectacolului „Legământ„, acesta se joacă cu un mare succes la public. Povestea de dragoste dintre meşterul Manole şi soţia sa Ana, inspirată din cunoscuta baladă românească, constituie tema unui spectacol tulburător şi emoţionant. Jocul sincer şi direct al actorilor pătrunde în inima spectatorului, coregrafia originală şi muzica bine aleasă, fac din această montare un act artistic de mare ţinută. Spectacolul, prezentat în premieră pentru publicul din Spania, va fi onorat şi de prezenţa autorului piesei, Sebastian Ungureanu. Acesta împreună cu regizorul, Gabriel Martin, şi actorii (Jeno Major, Alina Pertea, Adrian Prohaska şi Nicolae Suciu) vor răspunde întrebărilor publicului la încheierea reprezentaţiei care va avea loc în Getafe.

Multumim tuturor celor care au colaborat la acest turneu: Teatrul Gong Sibiu, Compania S-baroc, BCR, Teatrul Federico Garcia Lorca, Plan Local de Inmigracion del Ayuntamiento de Getafe, Asociacion de Rumanos de Mostoles si organizatorului Casa de Rumania de Espana.