IBF l-a desemnat pe americanul Jesse Brinkley (35 de victorii, dintre care 22 prin KO, şi cinci înfrîngeri, două prin KO) drept challenger obligatoriu al românului Lucian Bute, cei doi urmând să se întâlnească în data de 15 octombrie, la Montreal. Bute a declarat că tratează cu mare seriozitate meciul cu Jesse Brinkley, în care îşi va apăra titlul mondial, deoarece spre deosebire de el, americanul nu are nimic de pierdut, şi a precizat că pentru adversarul său această confruntare este „şansa vieţii”.

Gălăţeanul se pregăteşte în Florida pentru meciul cu Brinkley. Lucian Bute (26 de victorii şi nicio înfrîngere) şi-a apărat pentru a cincea oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în faţa pugilistului columbian Edison „Pantera” Miranda, într-o gală ce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada).

În aceeaşi gală, fostul campion al semigreilor (WBC), Adrian Diaconu, va boxa cu americanul de origine palestiniană Omar Sheika, iar Ion Ionuţ – Jo Jo Dan va urca în ring împotriva argentinianului Andre Pablo Villafane.