#Madrid –

ÎN SEPTEMBRIE CHIRURGII EUROPENI VOR ASISTA PENTRU A ÎNVĂȚĂ TEHNICA

Spitalul Universitario de La Princesa, prin Unitatea de Chirurgie Hepatobilipancreatică a Serviciului Chirurgie Generală și Aparatul Digestiv, va susține în curând o conferință chirurgicală în zona hepatobiliară -ficat, căi biliare și pancreas-. Întâlnirea are la bază un curs teoretico-practic care va avea loc pe 7 și 8 septembrie la spital, cu prezența unor chirurgi europeni, printre care sunt confirmați trei chirurgi ucraineni. Partea practică va consta în efectuarea a două intervenții chirurgicale oncologice de mare complexitate efectuate prin abord minim invaziv, în două săli de operații simultane.

Specialiștii însărcinați cu realizarea acestor două intervenții vor fi dr. Elena Martín Pérez, șeful Serviciului Chirurgie Generală și Aparat Digestiv al centrului, și dr. David Martínez Cecilia, Coordonator al Unității de Chirurgie Hepatobilipancreatică. Chirurgii curenți vor putea vedea direct detaliile acestui tip de intervenție.

Chirurgia laparoscopică sau minim invazivă oferă avantaje semnificative față de chirurgia deschisă tradițională. Prin reducerea impactului chirurgical scade și posibilitatea complicațiilor, pacientul prezintă mai puține dureri și poate reveni mai repede la activitățile vieții de zi cu zi. În prezent, în Unitatea de Chirurgie Hepatobilipancreatică, două din trei intervenții sunt efectuate cu o abordare minim invazivă.

Peste o sută de intervenții pe an

Unitatea de Chirurgie Hepatobilipancreatică a Secției de Chirurgie Generală și Aparatul Digestiv a Spitalului Universitario de La Princesa efectuează anual peste 100 de intervenții extrem de complexe în zona hepatobilipancreatică. Realizarea acestei tehnici necesită o experiență vastă din partea chirurgilor care o execută, completată de utilizarea mijloacelor tehnologice de ultimă generație.

Pe lângă Serviciul de Chirurgie Generală, pacienții cu patologie oncologică complexă sunt îngrijiți într-o manieră multidisciplinară de o echipă numeroasă de Oncologi, Radioterapeuți, Radiologi, Gastroenterologi, Hepatologi și specialiști în Medicină Nucleară, pentru a oferi fiecăruia dintre aceștia cel mai bun tratament. disponibil în fiecare stadiu al bolii dumneavoastră.

De asemenea, Departamentul de Chirurgie Generală și Sistemul Digestiv al Spitalului Universitario de La Princesa îndeplinește funcții la fel de importante precum predarea și cercetarea. În acest sens, în ultimii ani laparoscopia avansată s-a dezvoltat semnificativ în patologia suprarenală, obezitatea morbidă și patologia ficatului, realizând, printre alte progrese, ca un procent semnificativ din această patologie să fie efectuată în regim de Chirurgie Ambulatorie Majoră, ca alternativă la spitalizarea la evita internarea la spital.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul de La Princesa promovează intervenția chirurgicală minim invazivă în ficat și pancreas