Planuri culturale pentru weekend

Planuri culturale pentru weekend

Teatrul este marele protagonist al agendei culturale în aceste zile, cu premiera unor adaptări ale operelor lui Harold Pinter și Williams Shakespeare și o comedie de Juan Mayorga. În plus, El Niño de Elche va ține o întâlnire cu publicul în cadrul programului 21 de raioanetânăra și inovatoare artistă Sila își prezintă cel mai recent album la Condeduque, precum și expoziția Underground și contracultura anilor 70 își înfruntă ultima parte în CentroCentro.

Prietenie (TEATRU). Nave spaniole în Matadero. Sala Fernando Arrabal (Nava 11). Paseo de la Chopera, 14

Prestigiul dramaturg Juan Mayorga, câștigător al Premiului Prințesa Asturiei pentru Literatură 2022, prezintă Naves del Español, o comedie care discută despre prietenie. Actorii Ginés García Millán, José Luis García-Pérez și Daniel Albadalejo intră în pielea a trei personaje care sunt prieteni încă din copilărie. S-au adunat pentru a discuta și au ajuns să joace ceea ce ar putea fi ultimul joc din viața lor, deoarece este o activitate periculoasă care le va pune în pericol propria prietenie. O reflecție despre viață, amintiri, dragoste, trecerea timpului și legăturile personale tratate cu un mare simț al umorului.

Underground și contracultura în Catalonia anilor ’70 (EXPUNERE). CenterCenter. Plaza de Cibeles, 1. Etajul 5

Mai ai timp să vezi această expoziție pe care CentroCentro a prelungit-o până pe 5 martie. Eșantionul propune o călătorie într-o perioadă în care libertatea a transformat convingerile și modurile de viață ale unui sector al tineretului. Prin peste 700 de piese, inclusiv publicații, postere, fotografie, benzi desenate, videoclipuri, poezie, muzică, decoruri și biografii, printre alte elemente, este trasată o călătorie care începe odată cu sosirea noilor curente contraculturale din California, Londra și Amsterdam, de la mijlocul anilor 1960. În diferite spații tematice sunt documentate, printre multe alte referințe, irupția comunelor, feminismul, psihedelia, ecologia, spiritualitatea, muzica și artele de avangardă, făcând o oprire în locuri precum Casa Fullá, Instant City, festivalul Canet Rock, Casal de la Floresta și Ramblas din Barcelona, ​​străzile din Chinatown și El Born, unde contracultura se trăia pe stradă.

Poster „Întoarcere acasă”
Poster „Întoarcere acasă”

intoarce-te acasa (TEATRU). Teatrul Fernán Gómez- Centrul Cultural al Vilei. Plaza de Colon, 4

Fernán Gómez urcă pe scenă în această adaptare a operei lui Harold Pinter, în care laureatul Premiului Nobel înfățișează clar contradicțiile și tensiunile dintre un tată văduv care locuiește cu doi dintre copiii săi, acum adulți, și un frate. Sosirea fiului cel mare, aparent câștigătorul familiei, împreună cu soția sa, dezlănțuie toate vânturile unei furtuni provocate de un mediu sufocant și apăsător provocat de invidia și disprețul reciproc. Adunarea este condusă de regizorul argentinian Daniel Veronese, câștigător al Premiului Max Iberoamericano 2013, și este condusă de actorii Miguel Rellán și Fran Perea.

sila lua (MUZICĂ). Auditoriul Centrului de Cultură Contemporană Condeduque. Strada Conde Duque, 11

Lucrarea Sila, tânăra artistă din Vigo care locuiește la Madrid, cântă între două lumi: muzica urbană în spaniolă și electronica experimentală anglo-saxonă. Acum prezintă în Condeduque și pentru prima dată pentru publicul madrilen pauză albumul său de debut. Acest album folosește figura unei nave ca vehicul pentru a spune călătoria inițială pe care artistul a decis să o întreprindă. Ca un jurnal de bord, fiecare cântec arată o oprire în această călătorie. Deși varietatea stilistică și experimentarea sunt foarte prezente în această lucrare, în toate cântecele găsim referiri la cultura mării care servesc și ca metafore pentru a trata teme precum independența, singurătatea, dezamăgirea, dragostea sau puterea.în interior.

Copilul din Elche (Întâlnește-te cu publicul). Auditorium și Sala de expoziții Paco de Lucía. Avenue of the Eagles 2A

Artistul versatil Francisco Contreras, cunoscut sub numele de Niño de Elche, va ține o discuție cu publicul din interior 21 de raioane, programul municipal care duce cultura în toate colțurile orașului. O oportunitate unică de a ne cufunda în diferitele teme la care a lucrat și care fac parte din producția sa neobosită. De pe ultimul său album Flamand. Mausoleul sărbătorii, al iubirii și al morții, creatorul din Elche va expune și împărtăși publicului o parte din procesul său artistic. O zi care ne va oferi posibilitatea de a continua să învățăm, de data aceasta direct, noi probleme în legătură cu diferitele propuneri cu care lucrează și relaționează Niño de Elche, precum flamenco, improvizația liberă, krautrock sau muzică electronică, electroacustică sau contemporană împreună cu poezie, spectacol, dans și teatru.

Furtuna (TEATRU MUZICAL). Nave spaniole în Matadero. Camera Max Aub (Nava 10) Paseo de la Chopera, 14

În acest weekend sunt singurele zile pentru a vedea adaptarea regizoarei franceze Sandrine Anglade după tragedia lui William Shakespeare Furtuna. O funcție de operă, care este reprezentată în franceză cu subtitrări în spaniolă. Actori-cântăreți și instrumentiști dezvoltă acest text filozofic într-un decor singular realizat cu scripete și voaluri care alcătuiesc peisaje misterioase și poetice. Lucrarea, creată în jurul anului 1610, investighează teme precum iertarea, familia sau războiul printr-un micro-univers plin de muzică, magie și fantezie. Cu o combinație între cel mai bun teatru clasic și actual, producția prezentată la Naves del Español este pusă în scenă ca o critică a exceselor și minciunii pentru a genera o luptă împotriva obscurantismului care învinge demonii personali.

Sursa: Planuri culturale pentru weekend

Despre autor

Redacția

Românul din Spania este o publicație românească independentă care a apărut în 2009. Este un proiect susținut de un colectiv de jurnaliști profesioniști și informează despre viața românilor din Spania. Dacă ai o informație de interes public contactează redacția

Publicitate

Publicitate

Hotnews.ro

Români în Madrid

Români în Madrid

Grupul românilor din Madrid pe Facebook

Contact

Contact Publicitate Banner Romanul.eu