#Madrid –

Comunitatea Madrid va aloca un total de 61,6 milioane de euro compensației salariale retroactive de 0,5% pentru funcționarii publici. În acest fel, noua creștere consolidează o creștere globală în acest an care se ridică la 3%.

Măsura, aprobată astăzi de Consiliul Guvernului, se adresează personalului Administrației regionale, companiilor, fundațiilor și organizațiilor afiliate, universităților publice și centrelor de învățământ concertat. În total, vor beneficia peste 250.000 de bugetari.

Inițiativa, articulată prin Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, se va concretiza în statul de plată pentru luna noiembrie a anului viitor, majorarea corespunzătoare restului anului fiind achitată ca restanțe. Președintele, directorii și toți înalții funcționari ai Executivului regional sunt excluși de la această creștere salarială.

Guvernul regional respectă această majorare salarială cu 0,5% în vigoare din noiembrie, astfel cum este prevăzut în reglementările stabilite în Legea 31/2022 din 23 decembrie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aprobă 61,6 milioane pentru noua majorare a salariului cu 0,5% pentru toți angajații săi publici