#Madrid –

ESTE PRIMA DATĂ CARE OBŢINE PREMIUL ÎN ACEASTA CATEGORIE

Spitalul Universitar 12 de Octubre, un centru public din Comunitatea Madrid, a primit pentru prima dată premiul TOP 20 în Zona Sistemului Nervos, care cuprinde toate procesele clinice asociate cu serviciile de Neurologie și Neurochirurgie, specialități care sunt naționale. referințe.în abordarea patologiei neurologice și a bolilor musculare neurodegenerative și, respectiv, a bolilor tumorale și, respectiv, a leziunilor măduvei spinării. Acest premiu evidențiază coordonarea întregii zone de neuroștiință clinică a acestui spital public din Madrid, al cărui obiectiv final este integrarea proceselor comune de îngrijire sub prioritatea plasării pacientului în centrul sistemului.

Această recunoaștere a fost obținută în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a premiilor TOP20 livrat anual de multinaționala americană IQVIA, în care au fost evaluate peste 185 de spitale publice și private din Spania, pe baza indicatorilor de calitate, funcționare, eficiență și bune practici. În același eveniment, Comunitatea Madrid a fost distinsă cu un total de 18 recunoașteri acordate diferitelor spitale al Serviciului de Sănătate din Madrid (SERMAS), unul dintre ele Spitalul 12 de Octubre, atât pentru managementul său, cât și în diverse domenii clinice.

Serviciu Neurologie al Spitalul 12 octombrie evaluează afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic, boli neuromusculare, accident vascular cerebral și scleroză laterală amiotrofică –ALS-. Este o zonă multidisciplinară care colaborează strâns cu profesioniști din PsihiatrieNeurochirurgie, Cardiologie, Medicină Internă, neuropsihologi, video-encefalografie și tehnicieni testări de somn.

În plus, o echipă de cercetători menține deschise mai multe linii de cercetare în bolile cerebrovasculare, epilepsie, tulburări de mișcare, scleroză multiplă, tulburări cognitive, neuropatii și boli musculare, cu scopul de a îmbunătăți diagnosticul și tratamentul pacienților cu aceste patologii.

Munca desfășurată de acești profesioniști a fost distinsă cu diferite premii și recunoașteri. Printre acestea, cel mai bun serviciu de neurologie, cel mai bun din clasă 2019 sau premiul pentru cea mai bună unitate de scleroză multiplă, cel mai bun din clasă în 2019. În plus, a fost printre cele mai bune cinci servicii de neurologie din Spania între 2017 și 2022 în „Monitor de sănătate” și în anul 2020-2021 a ajuns pe locul doi ca serviciu cu cea mai bună reputație națională.

La rândul său, serviciul Neurochirurgie Spitalul 12 de Octubre este alcătuit dintr-o echipă de profesioniști cu o vastă experiență în îngrijirea și tratamentul pacienților adulți și copii cu boli tumorale, tulburări de circulație sanguină, malformații și anevrisme ale creierului, leziuni ale coloanei vertebrale și ale măduvei spinării sau boli ca urmare a unor traumatisme. .

Colaborarea directă cu Oncologie Medicală, Radiologie Intervențională, Radio Oncologie, Otorinolaringologie, Neurologie și Chirurgie Maxilo-facială a permis acestui serviciu să dobândească o mare abilitate în proceduri complexe și specializate precum radiochirurgia, chirurgia endoscopică și minim invazivă a bazei craniului sau tehnici inovatoare în malformații venoase ale creierului.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul 12 de Octubre, premiul TOP 20 pentru Zona Sistemului Nervos pentru rezultatele sale în Neurologie și Neurochirurgie