Comunitatea Madrid organizează, sub motto-ul Of Madrid and the tap, cea de-a 40-a ediție a Cursei Apei care se va desfășura pe 19 martie pe străzile capitalei, în această ediție cu noutatea a două trasee de 5 și 10 kilometri. . Înregistrările sunt acum deschise prin intermediul site-ului www.lacarreradelagua.es.

Acest test pentru sportivi și fani aialergareeste o inițiativă a Canal de Isabel II care își propune să conștientizeze necesitatea de a proteja această resursă naturală. Prin urmare, este sărbătorită în ajunul comemorării Zilei Mondiale a Apei pe 22 martie.

În premieră, acesta va consta din două trasee omologate față de singurul precedent de 10 kilometri. Cea mai lungă curge între două dintre cele mai emblematice rezervoare de apă din Madrid: cel situat în Plaza de Castilla (al patrulea rezervor) și cel din Islas Filipinas (al treilea rezervor). Mai exact, ieșirea va fi pe strada Mateo Inurria. La rândul său, cel redus va începe din strada Padre Damián, la numărul 40. Scopul ambelor trasee va fi același și se va găsi pe Paseo San Francisco de Sales.

Înregistrarea se poate face la adresa Webpână sâmbătă, 18 martie, ora 14.00, sau până la epuizarea numărului maxim de 3.300 de locuri, și sunt deschise participanților începând cu vârsta de 16 ani. Prețul fiecărei înscrieri este de 16,50 euro. Pentru a facilita desfășurarea evenimentului, organizația va avea un serviciu de vestiar mobil la start și unul fix la linia de sosire. De asemenea, vor exista puncte de aprovizionare și asistență medicală pentru alergători.

Cursa de apă este una dintre cele mai tradiționale curse populare din capitală, alături de San Silvestre Vallecana sau Canillejas. Anul trecut, la ea au participat peste 2.300 de persoane. În plus, are un profil foarte favorabil care contribuie la obținerea unor mărci bune.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid deschide înscrierile pentru cea de-a 40-a Curse de apă care va avea loc în martie pe străzile capitalei