Jucătoarea română de tenis Simona Halep părăseşte turneul de la Madrid chiar după primul meci. 

Din păcate, Simona a pierdut partida în faţa franţuzoaicei Alizé Cornet, aflată pe locul 28 în clasamentul WTP şi trebuie să plece acasă după un meci în care a dat semne vizibile de oboseală.

Primul tur al Mutua Madrid a fost nefast pentru finalista de anul trecut a turneului: într-un meci care a durat o oră şi 48 de minute, românca a făcut faţă cu greu loviturilor franţuzoaicei, care a câştigat cu 7-6 şi 6-3 partida de duminică.

Abia începută, competiţia oferă astfel prima surpriză a ediţiei 2015: una din favoritele la titlu este eliminată!

Halep nu a reuşit să se impună şi s-a prăbuşit după primul set, la tie-break, cu 8-6.

Alizé Cornet (25 de ani, 1,73 m) a dominat partida şi s-a impus în faţa Simonei Halep, care s-a arătat obosită şi fără puterea de a-şi impune ritmul.

Anul trecut, românca a ajuns în finala de la Madrid, pierdută în faţa rusoaicei Maria Sharapova, cu 1-6, 6-2 şi 6-3.

Deşi înainte de începerea turneului, Halep anticipa că partida cu Cornet va fi „un meci dur” şi lung, probabil că nu era pregătită pentru o asemenea înfrângere care a fost o surpriză generală.

La Mutua Madrid sunt prezente cele mai bune jucătoare de tenis din lume, iar din lista tenismenilor lipseşte doar Novak Djokovic, care a preferat să nu participe la acest turneu, deoarece doreşte să se pregătească pentru Roland Garros.