Cel mai votat jucator de fotbal din lume la Balonul de Aur 2011 a fost din nou Leo Messi, elevul lui Josep Guardiola de la FC Barcelona. Acesta a primit la randul sau Balonul de Aur pentru cel mai bun antrenor al anului.

Premiile au fost inmanate la gala organizata, luni, la Zurich, de la care au lipsit finalistii celor doua premii, Cristiano Ronaldo si antrenorul Realului, Jose Mourinho. Pentru al treilea an consecutiv, Lionel Messi a primit cele mai multe voturi in clasamentul pentru Balonul de Aur (47,88 %), cu mult inaintea lui Cristiano Ronaldo (21,60 %) si a colegului sau de echipa Xavi Hernandez (9,23).

Premiile acordate antrenorului Guardiola si genialului sau elev sunt justificate de titlurile castigate cu FC Barcelona anul trecut, intr-un sezon in care FC Barcelona pierdut doar un titlu, Cupa Regelui.

Vreau sa impart acest premiu cu prietenul si colegul meu Xavi. Este a patra oara cand suntem nominalizati la acest premiu. Si tu il meriti asa ca vreau sa-l impart cu tine„, a spus emotionat argentinianul de la Barca, care i-a amintit si le-a multumit si colegilor sai de la nationala Argentinei.

In istoria Balonului de Aur, premiu acordat din 1956 de revista France Football (din 2010 impreuna cu FIFA), doar Johan Cruyff, Marco van Basten si Michel Platini au castigat 3 titluri. Doar Platini si argentinianul Leo Messi, de doar 24 de ani, au reusit sa-si adjudice 3 Baloane de Aur consecutiv.