Visul handbalistelor de la Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a spulberat sâmbătă 15 mai când campioana României a căzut înfrântă 31-32(15-16) în faţa danezelor de la Vilborg HK în meciul retur al finalei Ligii Campionilor disputat la Bucureşti.

După meciul tur din Danemarca unde fetele noastre pierduseră cu 28-21, Oltchim avea nevoie de o minune pentru a întoarce acest rezultat. Echipa lui Radu Voina nu a putut ţine piept nordicelor, care s-au proclamat pentru a treia oară campioane europene. Printre cei 5500 de spectatori s-au aflat celebrităţi ca: boxerul Lucian Bute (verişorul lui Steluţa Luca, de la gazde), şi foşti mari sportivi români precum Gabriela Szabo, Gică Hagi, Gică Popescu, Doina Melinte şi Mariana Bitang. 

Unica bucurie pentru cei prezenţi la această partidă a fost desemnarea Cristinei Vărzaru, jucătoare a oaspetelor şi căpitan al naţionalei României, ca golgeter al Ligii Campionilor cu un total de 101 goluri marcate.
Finala a avut parte şi de o anecdotă tipic românească: în minutul 23 s-a defectat tabela de marcaj, timp de cinci minute scorul şi toate datele partidei fiind înregistrate manual de la masa arbitrală.