Prima partidă a Simonei Halep la Madrid va fi cu franţuzoaica Alizé Cornet, numărul 28 în clasamentul ATP. Prima întâlnire cu presa a jucătoarelor de la turneul de tenis Mutua Madrid Open (1-10 mai) a avut loc după tragerea la sorţi a meciurilor din competiţie. 

Simona Halep (23 de ani), care în prezent ocupă al doilea loc în clasament, spune că în acest moment se concentrează pe fiecare meci în parte şi că nu doreşte să simtă presiunea punctelor. Obiectivele sale sunt clare după cum le-a mărturisit în prima zi a turneului de la Madrid:

Pentru mine, ranking-ul nu e atât de important, e mai important să câştig fiecare meci în parte şi turnee, dacă pot. Totuşi, să fiu numarul 2 din nou înseamnă foarte mult pentru mine. Visul meu e să câştig un grand slam şi apoi să fiu numărul 1 în lume, într-o zi, dacă este posibil”.

Simona a mărturisit că la turneul organizat de Ion Ţiriac, la Madrid, se simte ca acasă.

„Condiţiile de aici sunt cele mai bune. Mă simt ca acasă la Madrid, patronul e român şi aici, la acest turneu, am început să joc bine tenis în 2013. Sunt multe motive pentru care acest turneu e special pentru mine”, a spus Simona Halep.

Principalele rivale ale româncei sunt Maria Sharapova (Rusia), aflată în prezent pe locul al treilea în clasamentul WTP, care a declarat ieri că urmăreşte să îşi apere titlul de câştigătoare a turneului de la Madrid, şi Serena Williams, cea mai bună jucătoare din lume, şi fără îndoială, favorita turneului.

În lista jucătoarelor de la Madrid se află şi Alexandra Dulgheru, Irina Camelia Begu şi Monica Niculescu.