Autorităţile din localitatea Alcala de Guadaira (Sevilla) cercetează circumstanţele în care s-a produs decesul unui român care a murit miercuri, 26 mai, într-un incendiu care a cuprins baraca în care dormeau muncitorii unei firme de construcţii. Incendiul s-a produs la ora 5 şi 20 dimineaţa, într-o baracă din apropierea unui şantier pe care se construia un adăpost pentru câini. Toţi muncitorii au reuşit să iasă la timp din baracă, mai puţin românul care a decedat în urma intoxicării cu fum.

Victima, Niculae Taşcă, în vârstă de 43 de ani, se stabilise la Madrid în urmă cu 10 ani, iar în Alcala de Guadaira muncea de luni până vineri pentru o firmă de construcţii. Românul şi alţi muncitori, 13 în total, locuiau în barăci şi, potrivit declaraţiilor familiei victimei, preluate de Diario de Sevilla, condiţiile de cazare erau insalubre şi neadecvate. De aceea, familia românului analizează posibilitatea de a denunţa firma la care lucra Niculae Taşcă.

Din investigaţiile derulate până acum, autorităţile cred că incendiul a izbucnit de la o ţigară care ar fi putut aprinde o saltea. Poliţia a deschis şi o anchetă privind posibila comitere a unor delicte de încălcare a drepturilor muncitorilor, mai ales că, potrivit familiei victimei, aceştia nu aveau acte.