Noul antrenor al Realului a ajuns deja la Madrid unde a răspuns întrebărilor jurnaliştilor în prima sa conferinţă de presă în această calitate. Portughezul Jose Mourinho a încercat să transmită o imagine de echilibru şi s-a abţinut să facă pronosticuri, invitând mai degrabă la răbdare faţă de noua echipă care se va construi din toamnă sub comanda sa.

Mou a vrut să arate în mod clar că el va munci aşa cum ştie, dar că nu poate promite titluri. „De obicei, al doilea an a fost mai bun la echipele pe care le-am antrenat„, a spus portughezul. Voi scoate ceea ce e mai bun din jucători şi puţini sunt aceia care nu au evoluat după ce au lucrat cu mine„, a spus Mou, care a încercat să se apere de posibilele critici faţă de un joc prea defensiv în Santiago Bernabeu: „Pentru mine echipa este bazată pe echilibru, care înseamnă pentru mine un joc bun, atât cu posesia balonului, cât şi fără, atât ofensiv, cât şi defensiv. Înseamnă ca jucătorii să fie puternici din punct de vedere psihologic, să cîştigăm meciuri, toate meciurile decisive, unde e necesară nu numai calitatea jocului, ci e nevoie şi de forţă, calitate umană şi forţă psihologică puternică, ceea ce este foarte important în lumea fotbalului de astăzi. Fără această forţă psihologică este imposibil să ajungi să câştigi meciuri importante şi titluri„.

Referitor la Barcelona, portughezul a susţinut că nu este „anti-Barcelona” şi că nu îl interesează decât ceea ce are de făcut el la Real Madrid. La rândul său, directorul general al clubului, Jorge Valdano, s-a lepădat de opiniile publicate în anii trecuţi prin care-l critica pe Mourinho şi jocul său, mărturisind că „ar fi o greşeală foarte mare să mă opun, cu ideile mele, jocului pe care îl practică Mourinho. Nu am nici un drept să îmi aduc obsesiile în postul pe care îl ocup astăzi la Real Madrid„.

Referitor la jucătorii Realului, Mourinho a scos la înaintare teoria echipei ca prioritate principală în construcţia jocului şi a spus că compatriotul său Cristiano Ronaldo „ştie că echipa este mai importantă„, iar pe Raul Gonzalez, aflat într-o posibilă retragere din fotbal, a spus că nu-l poate trate ca pe un „oarecare„. În ceea priveşte forma sa particulară de a pregăti atmosfera dinaintea meciurilor importante, Mou a spus că nu este un „provocator„. Jose Mourinho a sosit la Madrid pentru un contract de 4 ani şi va fi plătit cu 10 milioane de euro pe an.