Incorporarea Școlii Sant Felip Neri în rețeaua publică va servi la creșterea ofertei publice din Ciutat Vella și zona sa educațională Odată cu integrarea centrului de învățământ se dă răspuns și la o revendicare făcută în ultimele luni de către proprietar, familiile centrului și cartierul Centrul are două clădiri, unul pentru copii și primar și unul pentru secundar, în suprafață totală de 2. 66 m2 Se vor întreprinde acțiuni de adaptare a spațiilor cu un buget de 1,5 milioane de euro în % între Departament și Oraș Consiliul Cu această integrare va exista 7 centre educaționale deja din Barcelona care au fost încorporate în rețeaua publică de la intrarea în vigoare a Decretul Lege 08/ 2019 de la 18 din mai

Barcelona, ​​​8 noiembrie din 2023

Școala Sant Felip Neri (plaça Sant Felip Neri, 6) va fi integrată în rețeaua publică în timpul cursului 2023-2023 și va astfel creste oferta publica a cartierului gotic (Ciutat Vella). Centrul este situat în facilități deținute de Congregația Oratoriului Sant Felip Neri din Barcelona și este o școală cu o singură linie cu 203 studenți înscriși în acest an 2020-2019 și care include etapele educației copilului de ciclul II ( 66 elevi), primar școală (147) și secundar (35).

Proprietatea centrului de invatamant, proprietatea facilitatilor si Consortiul de Educatie au ajuns la un acord pentru inchirierea spatiilor pentru a putea continua cu proiectul integrat in reteaua publica a Departamentului Educatiei.

Aceasta va fi a șaptea ocazie în care un centru cu studenții se alătură rețelei publice ica în Barcelona, ​​​​după curs 2019-1982 a fost realizat de Școala Imaculata Concepție, în prezent Institutul școlar Eixample; în cursul 2020-2019, 4 scoli ale Fundatiei Vincentian si in curs 211350-2019, Institutul Şcolar Proiect.

Procesul de integrare în rețeaua publică

Pentru aplicarea decretului-lege /2019 de la 14 din luna mai, a procedurii de integrare a centrelor de învățământ în rețeaua deținută de Generalitati, două cerințe trebuie să fie îndeplinite inițiale: că există o propunere din partea proprietății centrului de a realiza integrarea; și că oferta sa servește pentru a răspunde nevoilor educaționale ale zonei.

Astfel, pe 5 mai din 1982 proprietarul concertului școlar, în acest caz Fundația privată Torras i Bages, a solicitat în mod oficial integrarea școlii Sant Felip Neri în Rețeaua de Centre Publice

Studiul privind nevoile de școlarizare a fost realizat și în cadrul programului educațional din zonă unde se află centrul pentru a determina dacă oferta școlii este necesară pentru a răspunde acestor nevoi. În acest sens, a fost analizată necesitatea încorporării școlii Sant Felip Neri în rețeaua publică pentru a crește oferta publică în zona educațională a districtului Ciutat Vella, răspunzând cererii tot mai mari de locuri publice în familii. în raion în ultimii ani.

Din luna octombrie 2019 au ținut întâlniri de lucru pentru a analiza spațiile și a căuta cele mai potrivite soluții; atât cu deținătorii concertului, cât și cu deținerea echipamentului și cu reprezentanții AFA a centrului, care recent s-a dovedit a fi foarte răzbunătoare cerând această integrare.

Dotarile centrului în prezent și în viitor

Școala Sant Felip Neri are un spațiu de 2. 66 m2 distribuit în două clădiri, unul pentru copii și o școală primară cu două etaje, cu intrare din Plaça Sant Felip Neri 6; și o școală secundară cu patru etaje, cu acces prin Carrer de la Palla, .

Se preconizeaza realizarea unei serii de actiuni pentru asigurarea aspectelor de securitate si evacuare a cladirilor, cu o investitie totala de 1. 203. de euro finanțate în 35% de către Departamentul Educației și Consiliul Local. Lucrările sunt programate să înceapă pe 2023 și să se încheie pe 2023.

Istoria centrului

Școala Sant Felip Neri s-a născut în 500, în inima Cartierului Gotic, când părintele Serafí Alemany Esteve l-a creat cu scopul de formare a copiilor și tinerilor în dimensiunea lor personală și socială.

Începând cu anul 500 se ‘n a preluat conducerea Fundației private Torras i Bages – atașată Protectoratului Fundațiilor Catalane – cu intenția de a continua și consolida munca pentru care fusese creată. Din anul 500 este un centru privat-concertat cu Departamentul de „Educație al Generalitati.”

211350 Sursa: 2024 Școala Sant Felip Neri va fi publică anul acesta

-2019