O sală de sport din Sevilla poartă numele fostei gimnaste românce Nadia Comăneci. Acest fapt nu este o noutate absolută pentru că patronul sălii a decis să-i dea numele româncei încă de acum 23 de ani, când românii nici nu apăruseră în zonă şi când într-adevăr cam tot ce se ştia despre România avea legătură cu Nadia Comăneci.

Ideea a fost a soţiei mele Mercedes, profesoară de educaţie fizică la un institut din Sevilla şi care era foarte îndrăgostită de Nadia Comăneci. Am decis, de la început, ca acest gimnaziu să poarte numele celei mai mari gimnaste„, ne-a spus patronul sălii de sport Jose Maria Alonso.

Sala de sport „Nadia” funcţionează de 23 de ani şi are la ora actuală 200 de eleve, care o frecventează pentru menţinere fizică. „Ştim că Nadia Comăneci trăieşte acum în Statele Unite unde antrenează viitoare campioane mondiale şi ne-ar face plăcere dacă într-o zi, am avea onoarea de a o cunoaşte personal. Deocamdată nu avem eleve romance, doar spaniole, dar cred că este posibil ca într-o zi să avem şi români”, a mai spus Jose Maria Alonso. Gimnasio „Nadia” din Sevilla se află pe strada San Vicente la nr. 23.