#Madrid –

Comunitatea Madrid a reușit să dubleze numărul de autoevaluări fiscale pe care le-a primit electronic, trecând de la 44% în 2018 la 90% înregistrate în 2022. Acest lucru se reflectă în cele mai recente date de la Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă. , și care arată preferința majoritară a madrilenilor în ceea ce privește procesarea plății impozitelor gestionate de Administrația regională: Moșteniri și donații, Transferuri patrimoniale și Acte juridice documentate și jocuri de noroc.

În total, anul trecut, prin Biroul Virtual au fost înregistrate 1.010.059 de autoevaluări, față de cele 433.164 care au fost făcute în urmă cu patru ani. Pe hârtie, au fost depuse aproximativ 110.000. Pentru ambele modalități, 96% dintre contribuabili au utilizat programele de ajutor autorizate de Direcția Generală de Impozite a Guvernului regional.

În ceea ce privește defalcarea pe tip de impozit, 74,4% din autoevaluările prezentate corespund Taxei de transfer imobiliar (ITP) și Acte Juridice Documentate (AJD), 24,8% Moștenirilor și Donațiilor (ISD) iar restul, potrivire.

Din 15 martie trecută, Comunitatea a activat Biroul Fiscal Virtual, de la care se poate desfășura nu numai procesarea plăților de impozite în mod confortabil și în siguranță, ci și pregătirea fiecărui model de autoevaluare prin formulare ghidate pe tot parcursul procesului. În completare, au fost postate tutoriale video explicative pentru a facilita toate procedurile care pot fi efectuate în acesta.

Pentru a efectua toate procedurile prin noul instrument, sistemele electronice de identificare au fost extinse. Desi este permis si accesul fara identificare, aceasta optiune nu permite prezentarea si plata, care se poate face prin card bancar, debit cont sau, ca noutate, prin virament bancar din orice cont curent national sau strain.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid dublează în patru ani autoevaluările fiscale primite electronic