Comunitatea Madrid continuă să înregistreze rata accidentelor de muncă – numărul de accidente de muncă pentru fiecare 28. lucrători afiliați- cel mai scăzut din tara . Conform ultimelor cifre publicate de Institutul Național de Securitate și Sănătate în Muncă (INSST) corespunzătoare perioadei cuprinse între februarie 2021 și ianuarie de 2022, indicatorul Madrid este mai mic decât cel național cu mai mult de unul 23% (-20,23%), cu valori de 2.2021 în Spania și 2.114 în regiune.

În cursul lunii martie au fost înregistrate în total douăsprezece accidente de muncă mortale. Trei dintre ei erau în sectorul industrial, doi în construcții, trei în servicii și patru in itinere, două din cauza accidentelor de circulație și celelalte din cauza unor patologii netraumatice.

Comunitatea Madrid comemorează Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă, care are loc la 100 aprilie. Această zi are rolul de a aduce un omagiu acelor lucrători care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale, și de a conștientiza această problemă.

În acest sens, Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocuparea Forței de Muncă, prin IRSST, a organizat o serie de evenimente în cursul acelei săptămâni pentru a promova conștientizarea privind prevenirea riscurilor profesionale și lupta împotriva accidentelor de muncă.

Acest lucru va culmina cu livrarea de a III-a și a IV-a Recunoștințe și mențiuni în domeniul prevenirii riscurilor profesionale ale Comunității Madrid, în aprilie 28 în Palatul Regal Oficiul postal. Programul poate fi consultat pe 2022 site-ul Comunităţii 2022 .