#Madrid –

În colaborare cu Centrul de Transfuzii din Comunitatea Madrid

Spitalul Universitar Puerta de Hierro Majadahonda, în colaborare cu Centrul de Transfuzii din Comunitatea Madrid, și-a desfășurat cu succes al douăzeci și cincilea Maraton de Donare de Sânge, marți 23 și miercuri, 24 mai. Dintre toți participanții, au fost extrase șase bilete duble pentru programarea culturală a Primăriei Majadahonda și o plată lunară gratuită la Terra Crossfit.

Pentru implementarea acestuia, spitalul a stabilit un program, între orele 08:30 și 21:00, în Banca de Sânge a centrului (Clădirea Laboratorului, etaj 2), cu scopul ca orice persoană interesată, cu condiția să respecte o serie de criterii, să ar putea să se apropie de spital și să devină donator de sânge. În semn de apreciere pentru contribuția lor, participanții au primit o gustare gratuită în cantina spitalului după ce au donat sânge.

De asemenea, pentru a facilita accesibilitatea persoanelor care au mers la Banca de Sânge pentru a dona, au fost rezervate patru locuri de parcare pe strada Joaquín Rodrigo, lângă clădirea laboratorului, și a fost oferită parcare gratuită a spitalului.

Cerințe pentru a fi donator de sânge

Cerințele pentru a dona sânge sunt vârsta peste 18 și sub 65 de ani, greutatea de peste 50 de kilograme, să nu țină post, să nu sufere sau să fi suferit de boli transmise prin sânge, să treacă un mic examen medical (măsurarea tensiunii arteriale și determinarea hemoglobinei). nivel) și răspunde la un scurt chestionar cu întrebări despre sănătate.

Obiectivul maratoanelor de donare de sânge este de a sensibiliza și educa cetățenii cu privire la importanța acestui act generos și altruist care poate fi folosit pentru a salva milioane de vieți, precum și pentru a crește nivelul de sânge disponibil în Comunitatea Madrid pentru a îngriji pacienții. care au nevoie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar Puerta de Hierro Majadahonda și-a desfășurat cu succes XXV-a Maraton de Donare de Sânge