Comunitatea Madrid a dezvoltat un curs gratuit de spaniolă printr-o serie de podcasturi pentru a ajuta refugiații ucraineni care au sosit în regiune și în restul țării să se descurce eficient în noul mediu care îi înconjoară, atât social, cât și la locul de muncă. Această inițiativă a fost lansată prin intermediul Oficiului Spaniol, dependent de Ministerul Culturii, Turismului și Sportului, în colaborare cu Universitatea la Distanță din Madrid (UDIMA).

Sub titlul Kit de urgență pentru vorbirea spaniolă, Acest curs expres se adresează migranților și refugiații care fug de războiul din Ucraina care se confruntă pentru prima dată cu spaniola în noua lor viață de zi cu zi, cu scopul de a le facilita procesul de adaptare, precum și de a-i sprijini astfel încât să își poată îndeplini așteptările.

Este organizat în 25 capitole, fiecare de aproximativ 5 minute, care abordează diferitele situații de comunicare care pot fi găsite, pornind de la un nivel de cunoaștere a limbajului zero și avansând în complexitate gramaticală prin diferite domenii de învățare corespunzătoare sferei sociale. cial (informații personale sau mediu, printre altele), public (cumpărături sau mers la medic) și muncă (prelucrare documente și căutarea unui loc de muncă).

Conținutul este prezentat prin de modele practice de aplicare în viața de zi cu zi, cu dialoguri contextualizate și cu vocabular și expresii cheie, așadar, sub formă de traduceri și un dicționar din ucraineană în spaniolă, integrând și dezvoltând progresiv abilitățile de înțelegere și exprimare orală.

Unitățile se concentrează pe sunetele limbii, salutări și introduceri, sosirea în Madrid, șederea în centrul de recepție, mutarea cu metroul și alte mijloace de comunicare, transport, căutarea unei case, mersul la școală, supermarketul , biroul de angajare sau centrul de sănătate, printre alte activități.

Audio-urile sunt disponibile tuturor persoanelor și instituțiilor interesate să le folosească pe platformele iVoox și Spotify, cu acces gratuit.

Crearea acestei serii de podcast face parte din acordul Comunitatea Madrid cu UDIMA pentru promovarea limbii spaniole, ca urmare a muncii desfășurate de Oficiul spaniol al guvernului regional, și este o colaborare dezinteresată din partea centrului universitar în fața situația dificilă a beneficiarilor săi.

Supliment la programul de integrare profesională

Acest curs audio servește ca o completare a programului de integrare în muncă pentru ucrainenii strămuți, lansat de către guvernului, prin Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă din Comunitatea Madrid, care include un pachet de măsuri care include acțiuni specifice de formare, precum cursuri de spaniolă atât pentru cei care nu au cunoștințe prealabile de limbă, cât și pentru cei care au nevoie doar de armare .

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid dezvoltă un curs gratuit de spaniolă prin podcast pentru refugiații ucraineni