#AlcaladeHenares – Elevii IES Complutense își vor putea începe cursurile mâine, luni, 11 septembrie, după ce lucrările de pregătire a diferitelor spații pe care le vor ocupa temporar s-au încheiat în acest weekend din cauza problemelor suferite de proprietatea institutului situată în Val din cauza problemelor suferite de puntea sa în urmă cu o săptămână din cauza efectelor DANA din Alcalá de Henares.

Primarul orașului Alcalá de Henares, Judith Piquet, și ministrul adjunct al Organizației Educaționale din Comunitatea Madrid, José Carlos Fernández Borreguero, au vizitat ultimele acțiuni de condiționare care au rămas astăzi la Centrul de Educație Primară și Infantilă Juan de Austria, însoțiți. de directorul general al infrastructurii Ignacio García Rodríguez; consilierul pentru educație din Alcalá de Henares, Dolores López, și directorul zonei teritoriale Madrid Este, Milagros de Pedro.

Planul de relocare pentru studenții IES Complutense, elaborat de ambele administrații, este următorul: elevii din anul 1 și 2 ESO vor merge la CEIP Juan de Austria, cei din anul 3 ESO vor începe la CEIP Miguel Hernández în timp ce cei din anul 4 ESO va studia la CEIP Nuestra Señora del Val până la finalul lucrărilor de reparații. Primarul Judith Piquet a explicat că „un fapt care a fost foarte îngrijorător pentru conducere este că studenții au rămas în cartierele lor și noi am lucrat la asta. Studenții au fost cazați în diferite centre din apropierea institutului, unii dintre acești studenți provin direct din aceste centre.”

La rândul lor, elevii de liceu vor fi primiți la Centrul Municipal de antrenament al orașului sportiv El Val pentru a-și primi cursurile, în timp ce liceul de noapte merge la IES Antonio Machado.

Autoritățile Comunității Madrid și guvernul municipal au evidențiat rapiditatea cu care a fost implementată această mutare a studenților, amintind în același timp caracterul excepțional al situației cauzate de DANA care „a atacat clădirea în momentul în care acționa pe acoperiș. .”

În acest sens, primarul a dat asigurări că „în fața unei situații neașteptate precum aceasta DANA, din Consiliul Local ne-am pus la dispoziție Ministerului, cu toată loialitatea și colaborarea instituțională. S-a menținut un contact continuu între Minister, Consiliu și conducerea institutului, am acționat contra cronometru și am pus toate mijloacele la dispoziție pentru ca în această zi de luni elevii ESO și Bacalaureat să își poată recupera normalitatea și „Se pot întoarce în sălile de clasă”.

Deși acțiunea se desfășura în lunile cu precipitații mai scăzute în Comunitatea Madrid și acoperișul era protejat de ploaie, este „imposibil să împiedicăm această infrastructură să sufere probleme dacă apare o DANA ca cea care a avut loc duminica trecută în Comunitatea noastră. .”

În plus, autoritățile au amintit de „reforma ambițioasă care are loc la IES Complutense, unde au fost investiți 4.129.000 de euro pentru „îmbunătățirea și reînnoirea eficienței energetice a clădirii”.

Sursa: Elevii IES Complutense își vor putea începe cursurile în această luni după ce vor termina lucrările de mutare a sălilor de clasă.