Preşedintele PP Madrid şi al guvernuluipartidul regional, Esperanza Aguirre i-a prezentat în cadrul unei întâlniri cu militanţii populari la Coslada, pe candidaţii partidului la primărie în oraşele din „regiunea românească” a Madridului. Este vorba despre 14 candidaţi, unii dintre ei aflaţi în funcţia de primar, care vor cere şi votul cetăţenilor români la alegerile din 22 mai.

În cadrul evenimentului, Aguirre a prezentat 5 primari care vor candida pentru un nou mandat: Bartolome Gonzalez – primar în Alcalá de Henares, Pedro Rollán, primarul localităţii Torrejón de Ardoz, Pedro Luis Sanz – primarul oraşului Meco, Julio Sánchez Alarilla – primar în Velilla de San Antonio şi Raúl Carballo, primarul localităţii Santorcaz.

De asemenea, PP Madrid şi-a prezentat candidaţii la primărie şi în celelalte localităţi importante din regiunea de Est a Madridului. În Villalbilla, Camarma de Esteruelas şi Anchuelo se vor prezenta din partea Partidului Popular, Óscar Sagüillo, Domingo Higuera şi Sara Martín. De asemenea, în localităţile în care guvernarea aparţine altor formaţiuni, PP-ul mizează pe Cristina Carrascosa în Mejorada del Campo, pe Gabino de Hago în Valverde Alcalá, Ángel Alcobendas va candida pentru primăria Olmeda de las Fuentes, Nadia Álvarez Padilla în Carabaña, Inmaculada Sánchez Ramos îşi va încerca norocul pentru primăria Rivas-Vaciamadrid şi în Coslada revine în calitate de candidat fostul primar al localităţii, Raúl López.

Unul dintre candidaţii absenţi la această prezentare a fost liderul popularilor din San Fernando de Henares, Eusebio González, care-şi va prezenta candidatura în Arganda del Rey pe 1 februarie.

În discursul său de la Coslada, Esperanza Aguirre a făcut un apel la coeziunea membrilor partidului şi pe efortul susţinut de a atrage votul celor care au votat cândva pentru Partidul Socialist şi de a-i face „să realizeze că erorile Partidului Socialist au adus Spania în criza actuală şi că a sosit momentul pentru Partidul Popular”.

Aguirre a evocat în discursul său de la Coslada că înainte de actuala guvernare socialistă, Partidul Popular a creat bunăstare şi 5 milioane de locuri de muncă.

În 2007, Partidul Popular madrilen a obţinut 47,4% din voturile din regiunea Madrid şi de atunci se menţine la guvernare. Preşedintele Esperanza Aguirre a afirmat la prezentarea celor 14 candidaţi, în cadrul întâlnirii de la Coslada, că „s-a terminat epoca în care Coridorul Henares era teritoriul socialiştilor” şi că PP-ul „s-a consolidat ca partidul favorit al locuitorilor din această zonă„.