Întrucât situaţia de securitate din Egipt s-a agravat în ultimele ore, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite deplasările care nu sunt necesare în această ţară, se precizează în comunicatul transmis de MAE. În prezent au loc demonstraţii stradale atât în capitala Cairo, cât şi în provincie.

La nivelul Ministerului Afacerilor Externe, Departamentul Consular, este activă o linie telefonică de permanenţă (24/24) pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români. În acest sens, cetăţenii români afectaţi de actuala stare de insecuritate din Egipt şi care au nevoie de asistenţă consulară de specialitate pot suna la numărul de telefon (0040) 21.319.68.70.

MAE, prin Ambasada României la Cairo urmăreşte cu atenţie evoluţiile situaţiei de securitate de pe plan local. Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autorităţile locale si acorda asistenta consulara specifica in astfel de situaţii.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor care se află deja în Egipt sau care în pofida alertei de călătorie doresc să se deplaseze în această ţară, să se adreseze Ambasadei României la Cairo şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Atenţionăm cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în astfel de zone sunt reduse.