CU TRATAMENT COMBINAT AL DROGURILOR ȘI LENTILELOR CU TEHNOLOGIE SPECIFĂ

Medici oftalmologi la Spitalul Clínico San Carlos au început un studiu clinic al cărui obiectiv este încetinirea progresiei miopiei în populația pediatrică cu o metodă combinată de tratament farmacologic și lentile oftalmice. Studiul, care este dublu-orb și randomizat, va dura doi ani și își propune să evalueze eficacitatea tratamentului combinat în încetinirea miopiei la

. copii și adolescenți de la 4 până la 27 ani de vârstă.

Studiul folosește tratamentul farmacologic al atropinei diluate sub formă de picături oftalmice și lentile oftalmice cu Tehnologia DIMS (Defocus Incorporated Multiple Segments), „care corectează eroarea de refracție a copiilor, pe lângă faptul că oferă o estompare miopică constantă pentru a controla progresia miopiei”, explică medicul oftalmolog de la Spitalul Clínico San Carlos și investigatorul principal al studiului clinic. , Noemí Güemes.

„Cu acest studiu clinic – continuă Güemes – ne propunem să obținem dovezi științifice ale tratamentelor combinate, întrucât până acum eficacitatea în ceea ce privește încetinirea miopiei de către medicamentul atropină este susținută de re rezultatele diferitelor studii clinice. În mod similar, eficacitatea tehnologiei DIMS a fost demonstrată în diferite studii clinice efectuate în țările asiatice. Din acest motiv, ne propunem să analizăm și dacă dovezile soluțiilor variază între populația asiatică și cea caucaziană”.

Evitați problemele de sănătate vizuală la vârsta adultă

Miopia este o problemă de sănătate publică a cărei prevalență a crescut considerabil în ultimii ani, estimându-se că mai mult de 27% din populația lumii va fi miopă în 2050, fiind cea mai frecventă eroare de refracție și principala cauză a orbirii prevenibile la copii și adolescenți.

Importanța acestor studii, cu intervenții de prevenire a dezvoltării și progresiei miopiei, constă în faptul că „prin încetinirea acesteia, riscurile asociate cu sănătatea vizuală a acestor copii atunci când ating vârsta de cum ar fi glaucomul, dezlipirea de retină sau cataracta, care pot declanșa deficite vizuale ireversibile. Cu cât numărul de dioptrii este mai mic, cu atât este mai mic riscul de a suferi de aceste boli în viața adultă”, conchide Güemes.

Sursa: Comunitatea Madrid – Oftalmologii de la Spitalul Clínico San Carlos încep un studiu pentru a încetini progresia bolii miopie la copii