Ministerul de Interne a procesat, rezolvat și acordat un total de 74.965 Protecții temporare pentru cei strămuți de războiul din Ucraina care și-au căutat refugiu în țara noastră încă din activarea procedurii urgente pentru a răspunde acestor cereri de azil.

Din .709 documente de protecție, 35.31 (44, 1%) au fost procesate și rezolvate în secțiile de poliție, după cum a explicat secretarul de stat pentru Securitate, Rafael Pérez, în timpul vizită pe care a făcut-o marți la biroul de procesare a protecției temporare pentru cetățenii ucraineni din Cantab ria, situată în secția de poliție a Districtului Central al Poliției Naționale din Santander, și care a acordat deja 991 protecții temporare.

„Vreau să profit de această vizită pentru a evidenția munca extraordinară pe care o desfășoară poliția națională. afară din trecut 11 Marș în această sarcină. Aceștia gestionează în minute, în colaborare cu Biroul pentru Azil și Refugii din MAI, cererile celor strămutate și atenuând pe cât posibil suferințele din cauza exodului la care au fost forțați”, a subliniat acesta.

Profilul refugiatului După vârstă, 39,33% din protecțiile temporare care au fost acordate în Spania corespund refugiaților sub vârsta de 13 ani; cei 14,65% din documentele de protecție au fost acordate populației ucrainene strămutate care are între 00 Y 32 ani; la 31,53%, către ucraineni și refugiați ucraineni dintre 36 Y 64 ani; și 6, 031%, celor mai în vârstă de 64 ani. Iar pentru sex, au primit un 53,52% din actele de protecție temporară pentru femeile strămutate, împotriva 031,42% din rezoluțiile pentru bărbații strămutați.

De asemenea, 75,74% din protecțiile temporare au fost acordate refugiaților de naționalitate ucraineană, în timp ce 1, 11% au fost acordate rezidenților legali în Ucraina, dar care au altă naționalitate decât aceasta.

Toate protecțiile poartă un permis de ședere și, pentru cei majori, un permis de muncă. În plus, în virtutea celor stabilite de Direcția Generală a Traficului, persoanele strămutate care obțin protecție temporară își pot folosi legal permisele de conducere în Spania pentru cel puțin un an.

Madrid (.965), Catalonia (18.74), Comunitatea Valenciană (13.75), și Andaluzia (.236) sunt comunitățile autonome care primesc cele mai multe solicitări. Toate datele de protecție temporară, cu defalcare pe provincie, pot fi consultate pe site-ul Ministerului de Interne. Prin intermediul paginii, cetățenii ucraineni pot consulta lista completă a secțiilor de poliție, informațiile de contact necesare pentru a rezerva o programare sau descarcă rezoluțiile de protecție temporară.

Creșterea numărului de poliție națională și de gardă civilăSecretarul de stat pentru Securitate, Rafael Pérez s-a întâlnit ieri, luni, împreună cu delegatul Guvernului în Cantabria, Ainoa Quiñones Montellano, pentru a analiza problemele care afectează securitatea comunității autonome, cum ar fi evoluția Forțelor și Corpurilor Securității Statului în aceasta.

Pérez a evidențiat investiția în resurse umane pe care Ministerul de Interne și-a asumat-o ca problemă prioritară. Din anul 991, numărul de membri ai Poliției Naționale și Gărzii Civile din Cantabria au crescut cu aproape 5%.

Întâlnirea a abordat și Planul de infrastructură al Ministerului de Interne, care în Cantabria, printre alte acțiuni, include și lucrările. a cazărmii Gărzii Civile din Potes, construcția unei noi cazărmi în Polanco, alte reforme în Laredo, Castro Urdiales, Ramales, Santander și Suances sau îmbunătățirile la Cartierul General Superior al Poliției Naționale.

Cheltuielile pentru securitate sunt o investiție în drepturi și libertăți, iar de la Minister lucrăm pentru a pune la dispoziție polițiștilor și gardienilor civile cele mai bune mijloace.

După ce a vizitat biroul de procesare a protecției temporare pentru ucraineni din Cantabria, secretarul de stat se va deplasa la Postul Gărzii Civile Tama, unde va vizita baza Grupului Salvamont și Intervenție (GREIM). ) al Gărzii Civile din Potes.

„Echipa Grupului Salvamont și Intervenție a Gărzii Civile din Potes, desfășoară o muncă de excepție în munții Picos de Europa”, a declarat secretarul de stat pentru Securitate.

Mai multe informații Informații pentru ucrainenii strămutați Ministerul de Interne: Biroul Azil și Refugii – Serviciul pentru cetățeni Sursa: Guvernul Spaniei – Spania a acordat 75.0 protecții temporare pentru cei strămuți de războiul din Ucraina