Institutul Regional de Securitate și Sănătate în Muncă tocmai a publicat pe site-ul său publicația Vârsta și tulburări musculo-scheletale. Noutatea acestei publicații este că a fost publicată atât în ​​format digital, cât și ca audiobook. IRSST inițiază astfel o nouă metodă de diseminare a publicațiilor sale cu scopul de a aduce prevenția la numărul maxim de persoane posibil.

Vârsta și tulburările musculo-scheletice este rezultatul muncii de cercetare a echipei tehnice a Serviciului Ergonomie IRSST. Incidența mare a patologiilor care afectează sistemul locomotor, natura lor cumulativă și modificările fizice care apar la persoanele care lucrează cu vârsta înaintată au făcut obiectul campaniei pe care organizația a lansat-o în anul

. . Tehnicienii au realizat un studiu care a ridicat o serie de îndoieli rezonabile cu privire la relația dintre vârstă și expunerea la factori de risc de natură ergonomică.

Rezultatele campaniei pe care le ajută să definească o strategie de acțiune care să țină cont de variabilele de vârstă și diversitate generațională în sfera sănătății și securității în muncă și a productivității companiei. Într-o tendință demografică clară, spre îmbătrânirea populației active, managementul vârstei trebuie să fie un subiect fundamental în orice organizație sau companie.

The

VI Master Plan pentru prevenirea riscurilor profesionale al Comunității Madrid pentru anii 2017-2022 își stabilește printre obiective investigarea bolilor profesionale și a altor accidente de muncă, în special a celor legate de tulburări musculo-scheletice (AMS) și riscuri psihosociale.

publicația poate fi consultată la următoarele link community.madrid. Tot de pe acest link , puteți accesa publicația în format mp3 pentru a putea fi ascultată pe capitole. Ambele formate pot fi descărcate gratuit.

Sursa: Comunitatea Madrid – IRSST publică pe site-ul său studiul La vârstă și tulburări musculo-scheletice