#Spania – Ocuparea în turism reprezintă acum 13,5% din numărul total de afiliați ai economiei naționale, care în ansamblu a crescut cu 2,8% în acea lună. În raport cu august 2019, referință pre-pandemică, creșterea ocupării forței de muncă în turism este tot de 5,1%.

Pentru ministrul interimar al Industriei, Comertului si Turismului, Héctor Gómez, „Comportamentul angajării în turism în această vară a fost extraordinar, am depășit cu mult datele pentru august 2022 și cifrele pre-pandemie; Acestea sunt cifre care arată că turismul este marele motor al economiei spaniole și merită sărbătorit că îmbunătățește ocuparea forței de muncă zi de zi cu locuri de muncă mai specializate și de calitate superioară. Dar nu suntem mulțumiți. „Vom continua să lucrăm pentru ca nu numai să existe mai multe locuri de muncă, dar să fie din ce în ce mai bune”.

Angajații crescÎn luna august, creșterea în termeni absoluti a fost de 134.836 de noi lucrători înregistrați la muncă față de aceeași lună a anului precedent. Aceasta este o creștere care afectează toate ramurile de activitate turistică.

În timp ce în industria ospitalității erau 81.721 de membri (26.459 în servicii de cazare și 55.262 în servicii de alimentație și băuturi), în agențiile de turism și touroperatorii a ajuns la 5.795. Restul activităților de turism au înregistrat și o creștere de 47.320 de lucrători.

În luna august, numărul angajaţilor din sectorul turism, care reprezintă 81,8% din numărul total de lucrători afiliaţi din acest sector, a crescut cu 6,2% faţă de aceeaşi lună a anului precedent. Munca pe cont propriu în turism, care reprezintă 18,2% din numărul total de lucrători afiliați, a crescut cu 0,7%.

Insulele Canare, cea care crește cel mai multÎn luna august 2023, ocuparea forței de muncă în industria ospitalității și agențiile de turism și touroperatorii au crescut în toate comunitățile autonome.

În termeni relativi, se evidențiază creșterile interanuale din Insulele Canare (6,2%) și Comunitatea Madrid (6,1%).

În cifre absolute, cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Andaluzia (cu 16.318 afiliați mai mult), Catalonia (cu 12.848 afiliați mai mult), Comunitatea Madrid (cu 12.808 mai mult) și Insulele Canare (9.439).

Tineri angajați în sectorul turismului.

Mai multe informatii Turespaña: Link către toate fișierele publicate (PDF) Etichete: Angajare Economie Sursa: Guvernul Spaniei – Ocuparea forței de muncă din turism rămâne în creștere, iar afilierile în august cresc cu 5,1% față de acum un an