Ministerul Afacerilor Externe confirma moartea unei studente de cetăţenie română  în accidentul  de autocar care a avut loc în Spania, duminică, 20 martie 2016, în apropierea localităţii Freginals, din Tarragona.

Consulatul General al României la Barcelona este în legătură cu familia persoanei decedate şi cu autorităţile spaniole competente şi va acorda asistenţa consulară necesară.

Decesul cetăţeanului român a fost confirmat de autorităţile spaniole în cursul ‎ acestei nopţi, ca urmare a procedurilor complexe de identificare a victimelor.

Consulatul General al României la Barcelona a contactat în regim de urgenţă autorităţile spaniole şi o echipă mobilă a oficiului consular s-a deplasat la locul accidentului în Freginals, la morga din Tortosa la care au fost transportate persoanele decedate, precum şi la Centrul de Management al Crizei constituit de autorităţile locale, se precizează în comunicatul MAE.

Cele 13 persoane decedate provin din Italia (7), Germania (2), România (1), Franța (1), Uzbekistan (1) și Austria (1).

Autocarul venea de la Valencia cu 61 de pasageri, majoritatea studenti straini si la ora 6 dimineata a parasit sensul de mers, pe autostrada, in apropierea localitatii Freginals, din Catalonia.

Dupa ce a atins parapetul cu partea dreapta, autocarul a fost proiectat pe cealalalta directie a soselei unde s-a ciocnit cu un autoturism in care se aflau 2 persoane, care au fost ranite in urma impactului.

Autoritatile cred ca o eroare umana ar putea fi cauza principala a accidentului, cu toate ca ancheta nu s-a finalizat inca. Șoferul nu a consumat alcool sau droguri și urmează să fie audiat în calitate de cercetat.