Ambasadorul Romaniei in Regatul Spaniei Ion Vilcu a avut, la 2 februarie, o intrevedere cu Maria Dolores de Cospedal, presedinte al Comunitatii Castilla-La Mancha si secretar general al Partidului Popular. In cadrul intalnirii, au fost abordate aspecte economice de interes bilateral si teme ce tin de situatia comunitatii romanesti din Castilla-La Mancha, cu accent pe posibilitatile de cooperare institutionala, la nivel sectorial.

Intalnirea, un prim contact realizat in Castilla-La Mancha de la debutulul mandatului de ambasador in Spania, este parte integranta a unui mecanism permanent de contact, dialog si cooperare, stabilit in vederea aprofundarii cunoasterii reciproce a realitatilor „din teren”.

Potrivit datelor publicate de Observatorul Permanent al Imigratiei, la 30 septembrie 2011, in Castilla-La Mancha, erau inregistrati 129.219 cetateni straini din spatiul comunitar, dintre care 98.880 cetateni romani.
La scurt timp dupa aceea, ambasadorul Romaniei in Regatul Spaniei a avut, la 7 februarie, o intrevedere cu Luisa Fernanda Rudi Ubeda, presedinte al Guvernului din Aragon si presedinte al Partidului Popular din Aragon.

In cadrul intalnirii, au fost abordate aspecte economice de interes reciproc pentru Romania si Spania, precum si teme ce tin de situatia comunitatii romanesti din Aragon. In context, demnitarul spaniol a subliniat excelenta integrare, bazata pe afinitati cultural-lingvistice, a cetatenilor romani in Comunitatea Autonoma Aragon, precum si buna colaborare intre misiunile consulare din Zaragoza si autoritatile locale, in beneficiul ambelor parti. Potrivit datelor publicate de Observatorul Permanent al Imigratiei, la 30 septembrie 2011, in Aragon, erau inregistrati 101.518 cetateni straini din spatiul comunitar, dintre care 68.355 cetateni romani.