Un tânăr de 27 de ani, cetățean român, a murit miercuri la Castellón, în timp ce lucra la demontarea unei instalații dintr-un parc de distracții.

Este vorba de o roată, „noria”, care trebuia demontată după finalizarea sărbătorilor Magdalenei din localitate, în zona amenajată pentru târguri.

Accidentul s-a produs din  cauza desprinderii unui segment metalic din structura „roții”, care a tăiat cablul de siguranță de care tânărul era susținut. Drept urmare, românul a căzut de la o înălțime de 15 metri și a decedat pe loc, în urma impactului cu solul, după cum informează publicația Las Provincias.

O reprezentantă a Partidului Socialist, candidată la următoarele alegeri, Amparo Marco, a confimat că tânărul a cazut din cauza ruperii hamului pe care-l folosea.
Pe de altă parte, reprezentantul sindicatului CCOO, Albert Fernández, a precizat că nu se cunosc cauzele exacte ale tragediei și că acestea vor fi stabilite de ancheta demarată în acest sens, dar se pare că un segment din instalație ar fi căzut și a tăiat cablul de siguranță al muncitorului român.

Demontarea instalației a fost suspendată imediat după accident.