Biserica Sf. Fecioara Maria din Madrid a fost arhiplină la slujba oficiată astăzi, cu ocazia Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Sărbătoarea Crăciunului este trăită intens de românii din Spania, care își aduc aminte de casă, de părinți și de cei dragi.

Cei mari au avut grija să-și pregăteasca masa cu bucate românești sau spaniole, iar cei mici se bucură de vacanță și de sosirea Moșului.

Copiii românilor de la parohia ortodoxă Sfânta Fecioară Maria din Madrid au fost vizitați și ei de Moș Crăciun, la sfârșitul slujbei oficiate de Preasfințitul Timotei, Episcopul Spaniei și Portugaliei și de preotul paroh Teofil Moldovan.

Moșul a primit de la fiecare copil câte un desen și le-a dăruit în schimb un Moș de ciocolată și alte dulciuri, oferite de ambasadorul României în Spania, Ion Vîlcu, prezent la slujbă împreună cu familia sa.

Preotul Teofil Moldovan i-a lăudat pe copii pentru că au fost cuminți și i-a sfătuit să vină la biserică și în 4 ianuarie, înainte de sosirea tradițională a celor trei crai de la răsărit, Regii Magi.

Copilașii care au fost prezenți la slujbă au primit împărtășania chiar de la Episcopul Spaniei și Portugaliei, iar Preasfințitul Timotei a citit în fața credincioșilor scrisoarea pastorală, trimisă către toate parohiile ortodoxe din Spania, și le-a urat tuturor românilor sărbători fericite.

Slujba a fost acompaniată într-un mod armonios de cântările și colindele corului bisericii ortodoxe din Madrid, care a creat în lăcașul de cult o adevărată atmosferă de sărbători.