Madrid, 13 martie 2023. Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Lucrători Independenți (ATA), Lorenzo Amor, a inaugurat cea de-a IV-a ediție a Forumului Antreprenorilor și Independenților.

Pe parcursul următoarelor două zile, Forumul ATA reunește reprezentanți ai publicului, ai mediului de afaceri și a persoanelor care desfășoară activități independente pentru a analiza situația actuală a grupului, noile măsuri implementate, provocările de viitor, precum și problemele care îi afectează pe oamenii de afaceri în general și pe sine. -angajat în special.

„Ne confruntăm cu o încetinire a economiei și, deși am reușit să evităm cel mai rău scenariu de recesiune pe care unii analiști îl așteptau, piața muncii a început să reflecte pierderea dinamismului în activitate și incertitudinea economică”a subliniat președintele ATA.

Lorenzo Amor a reamintit importanța stabilității politice și a conceperii de politici publice care favorizează activitatea economică în loc să o descurajeze, mai ales în contextul politic din acest an, cu alegeri municipale și regionale în mai și alegeri generale în decembrie, care pot prezenta un risc suplimentar pentru redresarea economică.

„Aș dori, de asemenea, să subliniez importanța securității juridice și a respectului pentru oamenii de afaceri și independenții, care sunt soluția și nu problema, în ciuda faptului că în ultimul timp am asistat, din păcate, la diverse campanii împotriva lor”a subliniat.

După pauză cauzată de restricțiile pandemiei, lansăm din nou Forumul ATA pentru Independenți și Antreprenori. În această a patra ediție care va avea loc pe 13 și 14 martie la sediul CEOE din Madrid, vom dezbate și vom face propuneri cu privire la problemele care ne afectează cel mai mult grupul.

Prima masă de discuții „Reforma RETA: o schimbare culturală pentru lucrătorii independenți”, a avut intervenția secretarului de stat pentru securitate socială, Borja Suárez; vicepreședintele ATA, Celia Ferrero; secretarul pentru protecție socială și politici publice al CCOO, Carlos Bravo, și secretarul general adjunct al politicii sindicale al UGT, Fernando Luján.

Ulterior, masa a fost ținută „Securitate socială complementară. Planuri simplificate de angajare”, în care președintele CNC, Pedro Fernández Alén; directorul comercial al companiilor și instituțiilor din zona de nord a VidaCaixa, Joan Bonvehí; CEO-ul Mapfre asset management, Álvaro Anguita; doctorul în economie și partenerul fondator al LoRIS, José Antonio Herce, și președintele Unespa și vicepreședintele CEOE, Pilar González de Frutos.

În sesiunea de după-amiază a avut loc masa „Politici publice în favoarea independenților”, unde au dezbătut ministrul afacerilor, economiei sociale și lucrătorilor independenți al regiunii Murcia, Valle Miguélez; ministrul Muncii din Xunta de Galicia, María Jesús Lorenzana, și ministrul Economiei, Afacerilor și Ocupării Forței de Muncă din Castilla-La Mancha, Patricia Franco.

În cele din urmă, va avea loc masa „digitizare”, la care vor fi prezenți directorul general al Ametic, Francisco Hortigüela; CEO-ul QDQ, Ágar Pérez, directorul general al RED.es, Alberto Martínez Lacambra, și directorul executiv și directorul general al Lenovo Iberia, Alberto Ruano.

Imagini: ATA/David Utrilla


Sursa: Lorenzo Amor inaugurează al IV-lea Forum pentru antreprenori și independenți