Madrid, 14 martie 2023. Începe a doua zi a Forumului Antreprenorilor și Independenților ATA. Astăzi vom vorbi despre sistemul fiscal, fondurile europene și sustenabilitate, precum și finanțarea public-privată. Închiderea va fi efectuată de președintele ATA, Lorenzo Amor; președintele CEOE, Antonio Garamendi, și președintele Partidului Popular, Alberto Núñez Feijóo.

Președintele CEOE, Antonio Garamendi, a indicat că „Este timpul să începem îndreptarea navei a ceea ce sunt bugetele generale ale statului și cheltuielile. Ne aflăm într-o situație destul de curioasă cu un paradox în care se pare că toate relele sunt în lumea afacerilor, în ciuda faptului că noi suntem cei care inovăm, ne angajăm pentru creștere și ocupare». Mai mult, el a precizat că „Aceasta este o imagine proastă a țării și a justificat unitatea de acțiune, a țării și dialogul social și nu diviziunea.. Responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în țară aparține tuturor și continuăm să ne oferim să lucrăm pentru acea pace socială pe care o dă dialogul social”.

La rândul său, președintele Partidului Popular, Alberto Núñez Feijóo, a subliniat acest lucru „Spania a rămas în urmă în recuperarea post-pandemie. Suntem țara cel mai în urmă în redresare și avem mai puțină bogăție decât în ​​2019». În plus, s-a asigurat că „situația independenților este și mai gravă decât țara, deoarece peste 95% dintre cei care desfășoară activități independente au văzut cum le-au crescut cheltuielile. Independenții, lucrătorii și antreprenorii vor plăti mai mult pentru mai puțin cu noua reformă a pensiilor».

După pauză cauzată de restricțiile pandemiei, lansăm din nou Forumul ATA pentru Independenți și Antreprenori. În această a patra ediție care va avea loc pe 13 și 14 martie la sediul CEOE din Madrid, vom dezbate și vom face propuneri cu privire la problemele care ne afectează cel mai mult grupul.

la prima masă „Sistemul fiscal, viitorul impozitării activităților independente”Directorul general al Departamentului de Management Fiscal al Agenției de Administrare Fiscală de Stat, Rosa Prieto; secretarul adjunct al Economiei al Partidului Popular, Juan Bravo; partenerul director al F&J Martín Abogados, Javier Martín; ministrul de finanțe din Navarra, Elma Saiz, și vicepreședintele ATA, Celia Ferrero.

Ulterior are loc masa de discutii „Fondurile europene și sustenabilitatea”la care participă directorul adjunct al secretarului general și corporativ al CEOE, Luis Socias, secretarul general al Cepyme, Luis Aribayos, și vicepreședintele ATA și directorul de proiect, Elena Melgar.

În final, tabelul de închidere va aborda finanțarea publică și privată. În cadrul acestuia, vor dezbate directorul de Mediere și IMM-uri al ICO, Elena Aranda; directorul general al Iberaval, Pedro Prisonero; șefa de Relații Instituționale și Brand la Cesce, Patricia Polo, și directorul comercial al Madrid Territorial Retail Banking la CaixaBank, Rocío de la Cinta Pizarro.

Imagini: ATA/David Utrilla


Sursa: A doua zi a Forumului IV Antreprenori și Independenți