Doi români și un moldovean au profitat de perioada de izolare din Spania ca să jefuiască 47 de farmacii, baruri și benzinării.

Grupul era specializat în spargerea barurilor care aveau mașini de jocuri. Acționau întotdeauna noaptea, se deplasau cu o mașină furată și foloseau capacele de canalizare ca să spargă vitrinele și geamurile magazinelor sau barurilor.

Odată cu instaurarea stării de urgență în Spania, toate barurile s-au închis, iar gruparea a decis să ia la rând farmaciile și celelalte afaceri care au rămas deschise.

Sub numele de Blackroof-Cervero, agenții Gărzii Civile spaniole au inițiat operațiunea de filaj în regiunile Toledo și Madrid, unde a fost depistat ulterior un grup format din 3 persoane care comiteau jafurile.

Agenții spanioli i-au identificat pe cei 3 suspecți, doi cetățeni români și un moldovean, iar în urma perchezițiilor realizate la locuințele lor au descoperit numeroase indicii care susțin arestarea lor.

Pe lângă uneltele specifice furturilor de mașini, polițiștii au găsit numeroase produse sustrase din magazinele, farmaciile și barurile jefuite, precum și cantitatea de 108 grame de cocaină.

Cei trei sunt acuzați de cel puțin 47 de spageri comise in 13 localități din provincia Toledo și în alte 10 din Madrid, Ciudad Real și Segovia.

Pe lângă acuzațiile aduse de anchetatori, suspecții vor fi nevoiți să răspundă și pentru încălcarea regimului de izolare impus de guvern prin starea de urgență.