Primăria municipiului Coslada organizează până în 5 octombrie mai multe evenimente destinate să facă cât mai cunoscute comunităţile de străini din localitate, cea mai semnificativă fiind cea a românilor. Sub numele de „Prima Săptămână pentru Convieţuire din Ciudad 70„, primăria a pregătit o serie de manifestări destul de interesante atât pentru spanioli cât şi pentru imigranţi, iar unele au avut deja un ecou şi o participare importantă din partea locuitorilor: „Expoziţie pedagogică despre cultura română” – din 28 septembrie până în 5 octombrie, la primul etaj al Centrului Municipal de Formare Profesională Buero Vallejo; „Femei care au făcut istorie” – dezbatere; Teatru: „Râzând se înţelege lumea„.

Joi, 1 octombrie, la Centro Municipal de Formación Buero Vallejo, va avea loc de la ora 19, o discuţie cu tema „Imigraţia în Spania, astăzi”.

Vineri, 2 octombrie, în Salonul de Festivităţi a Centrului Buero Vallejo, de la ora 19 va avea loc o manifestare intitulata „CINEFORUM: NUEVOS ESPAÑOLES”.

Sâmbătă, 3 octombrie, pe terenul de fotbal San Pablo, de la ora 10:30 va fi organizat un turneu de fotbal 7 cu echipe de copii, iar de la ora 17 la Centrul Buero Vallejo va avea loc o prezentare a asociaţiilor din Ciudad 70.

Duminică, 4 octombrie, tot la Centrul Buero Vallejo va avea loc, de la ora 11, Turneul de Şah „Ciudad 70”, iar după amiază de la ora 17, la Biserica de San Pablo va fi organizată o acţiune de solidaritate.

Manifestările „Primei Săptămâni pentru Convieţuire din Ciudad 70” sunt organizate de către Direcţia de Egalitate de Şanse, Tineret şi Imigraţie (Concejalía de Igualdad, Juventud, Infancia e Inmigración), în colaborare cu Patronato Municipal del Deporte de Coslada şi cu Direcţia de Participare Civică.

Asociaţiile participante la manifestări sunt AESCO, AMPA CP Pio Baroja, AMPA CP Villalar, AMPA CP Virgen del Amor Hermoso, Asoc. Adelfos, Asoc. de Vecinos de Ciudad 70, Asoc. de Vecinos La Cañada, Asoc. de Vecinos del Barrio de Santiago, Asoc. Femeia, Asoc. Obatalá, ASPIMIP, Club Rayo 70, CEPI Hispano Rumano del Corredor del Henares, Coslada Chess, FEDROM, Fundación Triángulo-Coslada, Asoc. Frida Kahlo, Grupo de Teatro La Cañada, Radio Club Golf Charlie.