#Spania – Ministrul a subliniat importanța consolidării și extinderii politicilor sociale pentru a face față unor crize precum pandemia sau cea provocată de războiul din Ucraina, dar și pentru a proteja pe cei mai vulnerabili și pentru a evita creșterea inegalităților ca urmare a schimbărilor structurale. în care societățile noastre sunt deja scufundate, cum ar fi tranziția digitală și cea verde.

În acest sens, Escrivá a prezentat trei linii principale de acțiune în ceea ce privește incluziunea și securitatea socială: consolidarea sistemelor europene de protecție socială, îmbunătățirea coordonării sistemelor de securitate socială în Europa și protecția și promovarea investițiilor sociale cu randament ridicat. .

În primul rând, în ceea ce privește protecția socială, a explicat Escrivá, accentul se va pune pe promovarea unei mai bune protecție a lucrătorilor independenți și pe consolidarea schemelor de venit minim în sensul extinderii acoperirii acestora și al consolidării dovezilor empirice și a evaluării ca elemente care permit scalarea celor mai eficiente măsuri.

În al doilea rând, în ceea ce privește coordonarea în domeniul Securității Sociale, se va depune eforturi pentru a promova simplificarea reglementărilor și a evita sarcinile administrative inutile pentru companii și lucrători, precum și pentru a sprijini proiectele de digitalizare a Securității Sociale la nivel european.

În cele din urmă, în domeniul investițiilor sociale, va fi elaborat un cadru – în colaborare cu președinția următorului Consiliu, care corespunde Belgiei – pentru tratarea investițiilor sociale și a reformelor în contextul noii guvernanțe economice care promovează o creștere durabilă și favorabilă incluziunii. Grupul de lucru informal care lucrează la această problemă a avut prima întâlnire în această săptămână.

„Prioritățile președinției spaniole sunt aliniate cu ideea că progresul social și dezvoltarea economică trebuie să avanseze împreună pentru a reduce inegalitățile, pentru a oferi oamenilor oportunități sociale și de angajare actuale și viitoare și pentru a proteja grupurile cele mai vulnerabile”, a conchis ministrul în cadrul discursului său. în fața Comitetului.

Ministrul Incluziunii, Securității Sociale și Migrațiilor în Parlamentul European

Mai multe informatii Site-ul web al președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene Etichete: Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 Sursa: Guvernul Spaniei – Investiții sociale, coordonarea sistemelor de securitate socială și îmbunătățiri pentru lucrătorii independenți și venitul minim, priorități ale președinției spaniole