După ce a fost operat recent la Barcelona, regele Juan Carlos a mulţumit echipei care l-a îngrijit şi le-a recomandat spaniolilor să se simtă mândri de sistemul de sănătate publică din Catalonia şi Madrid. „Mă simt în formă şi mulţumesc celor care se preocupă pentru mine„, a spus regele la plecarea din spitalul Clinic din Barcelona şi a adăugat că îşi va relua activitatea foarte curând.

Starea regelui Spaniei Juan Carlos după operaţia de de la Barcelona, este bună şi acum monarhul urmează un program de recuperare.
Casa regala spaniola a informat într-un comunicat de presă că regele a fost operat de o tumoră benignă, operaţia a durat două ore şi jumătate şi medicii au exclus existenţa celulelor canceroase. Aceştia au precizat că operaţia a constat în extirparea unui nodul situat în lobul superior al plămânul drept. A două zi după operaţie, regele Juan Carlos a fost vizitat de premierul Jose Luis Rodriguez Zapatero.
Potrivit presei spaniole, medicii îi recomandă regelui să se lase de fumat, pentru că tabagismul este cauza a 95 la sută din cazurile de tumori maligne care apar la plămâni.