„Acest guvern finalizează una dintre cele mai reformiste și transformatoare legislaturi ale democrației noastre”, a subliniat Alegría. „Acest proiect de buget vine și să culmineze o perioadă de investiții istorice în educație”, a adăugat el.

PGE 2018 includ un buget total pentru Ministerul Educației și Formării Profesionale de 6.700 milioane de euro, ceea ce înseamnă 6,11% mai mult decât 2022. Dintre ei, 5.56 milioane vor merge la politici educaționale, 1.32 milioane la formarea pentru angajare și puțin mai mult de 15 milioane către educația în străinătate.

Un buget care „consolidează o legislatură în care fundațiile au fost puse astfel încât Spania să se apropie de nivelul de investiții în educație care ne corespunde ca una dintre țările importante ale Europei”, în cuvintele ministrului.

. )Mai multe investiții pentru echitate și incluziune
Cel mai important element pe care îl va avea Ministerul va fi bursele și ajutorul pentru studii , „unul dintre mecanismele care fac posibilă egalitatea reală a șanselor de studiu”. Cu un buget de 2.252 milioane de euro, investitia în burse va avea o creștere mai mare de 1.0000 milioane de euro pentru anul 2018 și 18,6% comparativ cu 2018.

Această creștere succesivă a investițiilor în aceste granturi a permis să crească numărul de beneficiari și cuantumul mediu al burselor, în special pentru studenții din mediul rural cu nevoi de deplasare.

Alte elemente din punct de vedere al capitalurilor proprii și al includerii corespund ajutoarelor pentru achiziționarea de manuale și materiale didactice, care au crescut cu 10 milioane de euro; programul PROA+ de consolidare educațională, care va avea un buget de 122 milioane; unitățile de însoțire și orientare personală și familială, cărora le vor fi alocate 000 milioane care vor permite crearea a 1.000 unitati noi; si crearea de locuri publice gratuite pentru primul ciclu de sugari, care in vor avea un investiție de 252 milioane.

Transformarea formării profesionale
„Profesionalul de formare are devin o strategie fundamentală pentru creștere și ocupare și este unul dintre marile repere ale acestei legislaturi”, a explicat Pilar Alegría. În 2018, 2 vor fi alocate transformării și modernizării acestuia.401 milioane de euro.

Vor fi îndreptate, printre alte aspecte, spre crearea de noi locuri FP, deschiderea 700 Săli de mentor în municipalități mici și 549 săli de clasă de antreprenoriat, crearea de noi titluri sau acreditarea competențelor profesionale pentru o jumătate de milion de oameni.

În sfârșit, merită remarcată și investiția în digitalizare, cu 700 milioane de euro bugetați, din care 252 corespund programului School Code 4.0 pentru elevii din ciclul II de Infantil, Primar și secundar învață programare și robotică.

„În acești ultimi trei ani vom fi investit mai mult în educație decât în ​​cei șapte ani ai etapei precedente […] Adică apoi eu nivelul de efort investițional de care avea nevoie educația noastră și care trebuie să ne atingă în continuare obiectivele ca țară”, a conchis ministrul.

Ministrul educației și formării profesionale, Pilar Alegría, în scaunul său din Congres. (Agenția EFE)

Etichete: Bugetele generale ale statului 2023 Sursa: Guvernul Spaniei – Investiția per student a Ministerului Educației în se va dubla pe cea de 2018