Miercuri, 16 Martie 2022

Galerie foto

***

COMUNICAT DE PRESĂ

Premierul Ciucă: Guvernul României susține dezvoltarea investițiilor în industrie, pentru modernizarea economiei naționale


Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o întâlnire cu reprezentanții grupului Beltrame, după finalizarea de către aceștia a achiziției Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște.

Cu această ocazie, compania a prezentat planurile de investiții majore în retehnologizare, pentru producerea de oțeluri speciale în condiții de protejare a mediului. 

Investițiile de peste 250 de milioane de euro pe care Grupul Beltrame le va face la Târgoviște vor transforma vechiul combinat în cea mai modernă fabrică de producere a oțelurilor speciale, cu emisii de carbon la unul dintre cele mai scăzute niveluri din Europa. Producția va începe în următoarele luni.

Reprezentanții Grupului au anunțat că au în plan dezvoltarea, la Târgoviște, a unui nou combinat, pentru producerea oțel-betonului și a sârmei laminate. 

Aceste investiții vor genera încă din prima etapă 200 de noi locuri de muncă, până la finalizarea planurilor de dezvoltare fiind create în total peste 1.000 de locuri de muncă.

Investitorii vor construi două parcuri foto-voltaice, care vor contribui la alimentarea cu  electricitate a capacităților de producție.

Premierul a subliniat susținerea pe care Guvernul României o acorda dezvoltării de investiții în industrie, pentru modernizarea economiei naționale, accesul la noi tehnologii, crearea de noi locuri de muncă pentru români și a unor produse cu valoare adăugată mare pentru piața locală și europeană. 

”Investim masiv în următorii ani, folosind fonduri europene și de la buget. Materiile prime și produsele de înaltă calitate din țară sunt necesare pentru a putea întreține ritmul alert al efortului de dezvoltare economică, în direcții care să susțină calitatea vieții și să protejeze mediul”, a declarat prim-ministrul. 

Sursa: Întâlnirea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții AFV Beltrame Group