Viața străinilor din România este subiectul unui inedit reportaj video realizat de jurnaliștii de la Hotnews.ro, Victor Cozmei și Raul Costa, care intervievează trei spanioli, doi bărbați și o femeie, stabiliți în București.

Reportajul care poate fi văzut pe Hotnews.ro și pe Youtube descrie viața din România a celor trei spanioli și pare să fie începutul unei serii intitulate „Când occidentalii se stabilesc în România.

„Da… Mă simt puțin român!”

David este un arhitect care a cunoscut România în 1996, Rafaela lucrează la o firmă care oferă consultanță investitorilor spanioli și trăiește la București din 2002, iar al treilea spaniol, pe nume tot David a ajuns prima dată în țara noastră în 2005 ca bursier și lucrează acum la o companie spaniolă.

Cei trei povestesc cum au reușit să se integreze foarte repede în țara noastră și, mai mult decât atât, o fac într-o română impecabilă, mai ales în cazul lui David Grau, venit din Elche.

David, Rafaela și celălalt David descriu din punctul lor de vedere dificultățile vieții din România, dar mai ales aspectele pozitive care i-au făcut să rămână la București și în țara din care noi am plecat.