#Spania – Guvernul în exercițiu a informat Comunitățile Autonome că amână implementarea noii probe de admitere la universitate. Secretarul de Stat pentru Educație, José Manuel Bar, și Secretarul General pentru Universități, José Manuel Pingarrón, au transmis și ei această decizie Președintelui și Secretarului General al Conferinței Rectorilor Universităților Spaniole.

În februarie anul trecut, Ministerul Educației și Formării Profesionale a prezentat proiectul de Decret Regal care va reglementa examenul de admitere la universitate; un model de implementare treptată care ar urma să se aplice în anul universitar 2023-2024 și care acum va fi amânat până la aprobarea Decretului Regal de către noul Executiv.

Această decizie se datorează faptului că aprobarea normei ar depăși competențele unui guvern în funcție, generând confruntare cu regiile autonome. În plus, răspunde solicitării de un moratoriu de un an a organelor universitare și reduce incertitudinea cadrelor didactice, studenților și familiilor.

Elevii care susțin examen

Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul în exercițiu amână implementarea noii EBAU