Guvernul Spaniei, prin Salvamento Marítimo, urmează sarcinile de salvare ale 24 membrii echipajului (10 Spanioli, 5 peruani și 3 ghanezi) de pe nava Villa de Pitanxo, cu un port de bază în Marín (Pontevedra), care a naufragiat unii

. kilometri est-sud-est de Newfoundland (Canada).

Sea Rescue, dependent de MITMA , către Prin Centrul Național de Coordonare Salvare din Madrid și Centrul Comun de Coordonare Salvare (JRCC) Halifax – centrul coordonator responsabil pentru zona în care s-a produs naufragiul – a mobilizat două bărci de pescuit, o navă de salvare și un elicopter din Canada. Una dintre bărcile de pescuit a salvat în viață trei membri ai echipajului de pe o plută de salvare și a localizat și mai multe cadavre.

La ora 5.24 ore în această dimineață, Centrul Național de Coordonare a Salvarii Maritime (CNCS) din Madrid a primit două alerte de la pescuitul Villa de Pitanxo. Alertele corespundeau navei de pescuit Villa de Pitanxo de 24 metri lungime cu 33 persoane la bord și portul de bază din Marín (Pontevedra).

De la Oficiul Național de Coordonare Salvare din centrul orașului Madrid, de unde se acordă asistență navelor spaniole care navighează în apele internaționale, s-a încercat să se contacteze Villa de Pitanxo după primirea alertelor, fără succes, și a două nave de pescuit care se aflau cel mai aproape de locul accidentului. urgenta. Erau barca de pescuit spaniolă Playa Menduiña Dos și barca de pescuit portugheză Novo Virgem da Barca. De asemenea, au fost instruiți să efectueze apeluri radio către barca de pescuit Villa de Pitanxo.

La

: 24 ora spaniolă continentală (10.16 timp în Halifax) traulerul spaniol Playa de Menduiña Dos a văzut plute de salvare în apă și multe obiecte împrăștiate. La apropiere, a localizat trei persoane într-una dintre plute și mai multe cadavre. Căutările continuă cu elicopterul canadian SAR. În zonă se îndreaptă și o ambarcațiune mobilizată de JRCC Halifax.

Condițiile din zonă sunt vânturi, mări agitate și vizibilitate redusă.

Alertă și locație

Alerta a avut loc la mai mult de 450 km de cel mai apropiat teren, în zona SAR canadiană, coordonat de Joint Rescue Coordination Center (JRCC) Halifax, care este un centru de coordonare de salvare operat de Royal Canadian Air Force și de Garda de Coastă canadiană.

Sursa: Guvernul Spaniei – A desfășurat un dispozitiv maritim și aerian pentru a salva membrii echipajului 16 barca de pescuit Villa de Pitanxo