#Madrid –

Comunitatea Madrid sărbătorește al III-lea Madrid Urban Fest, unind genul urban pe scenă și în industria muzicală. Evenimentul cultural, care va avea loc în perioada 8-23 septembrie la Centrul Cultural Pilar Miró din Villa de Vallecas, va cuprinde unsprezece concerte și un amplu program de activități, cu o amintire specială sub forma unui documentar despre poet, filosof. și rapperul Gata Cattana, ateliere de lucru despre efectele lumii digitale asupra creației, o expoziție fotografică realizată de Selectormarx și sesiuni de DJ.

Concertele, care vor avea loc vineri și sâmbătă, sunt un exemplu de amploare a viziunii culturii de artiști din 2023, din ce în ce mai puțin restrânși și mai amestecați cu alte ritmuri și tendințe. Un poster în care, așa cum s-a întâmplat în edițiile anterioare, sunt mulți artiști, șapte din acel roster de unsprezece: Sofía Gabanna, K1ZA, DEVA, Vivi K, Sara Socas, Erika Dos Santos și Insert Soul, proiectul lui Mery. din Jaén.Spinoase. Programul este completat de Shoda Monkas, DL Blando, Teo Lucadamo, Antony Z și Tony Anzis.

De asemenea, șase diferite DJ Vor cânta cu 45 de minute înainte de concertele de la a stabilit instalat în Spațiul Urban în care se transformă Centrul Cultural Madrid Urban Fest. În ton cu muzica lor, trei dansatori pe patine vor întâmpina publicul, interacționând cu ei și încurajându-i să se alăture evenimentului.

Rapperul K1ZA va deschide programul pe 8 septembrie. În continuare, va evolua argentiniana Sofía Gabanna, formată în dans clasic și flamenco, dar un rapper convins, cu un sound unic și inconfundabil, care a deschis porțile turneelor ​​din Spania, Mexic și Argentina.

Gabriel Díaz, mai cunoscut drept Shoda Monkas, este muzicianul din Albacete care va închide concertele primului weekend cu piesele sale elegante care pleacă de la cel mai clasic rap pentru a ajunge la sunete mai experimentale.

Insert Soul este Mery Espinosa, o cântăreață autodidactă din Jaén care va deschide al doilea weekend. De când a plecat solo în 2018, cu gustul și dragostea lui pentru stilurile urbane alternative, a dezvoltat proiectul Insert Soul care a culminat cu primul său LP, Dafincu ajutorul producătorului său și DJ Shaeta. Cel de-al doilea concert de vineri, 15, va reuni doi muzicieni din Granada Antony Z și Toni Anzis, care tocmai au publicat o nouă lucrare în colaborare cu cinci melodii de vară, Sfântul Antonie. Teo Lucadamo și Vivi K vor închide spectacolele celui de-al doilea weekend.

Festivalul se încheie cu patru concerte în weekendul din 22 și 23 septembrie. Va deschide cântăreața și producătorul galician DL Blando, unul dintre cei mai mari exponenți ai capcanei emoționale spaniole, urmată de DEVA, una dintre femeile de frunte ale scenei urbane. Și în final, publicul se va putea bucura de întâlnirea principalilor exponenți ai stilul liber Femeia spaniolă Erika Dos Santos și Sara Socas.

Omagiu lui Gata Cattana și Selectorului Marx

Această ediție va comemora cu o expoziție a fotografului Selectormarx apariția, în urmă cu 50 de ani în SUA, a muzicii rap. Un artist care și-a concentrat o mare parte din munca sa pe universul hiphop.

La rândul său, în ziua de închidere, concursul îi dedică un binemeritat omagiu miticului poet, filozof și rapper Gata Cattana, proiectând eternun documentar de Juanma Sayalonga prezentat la cea mai recentă ediție a Festivalului de Film European de la Sevilla. Cattana a trecut de la a fi o tânără necunoscută la a avea o pondere foarte relevantă în scena culturală în scurt timp Subteran, ca una dintre cele mai relevante voci noi din rap-ul vorbitor de spaniolă. Omagiu va cuprinde un recital de trânti de colectivul Poetry Showcase și un concert susținut de Sara Socas, desemnată drept demnul ei succesor.

De asemenea, și în cadrul activităților prezentate, experți și artiști vor analiza, printre alte aspecte, daunele colaterale și consecințele imprevizibile pe care le implică utilizarea abuzivă a noilor tehnologii.

Dezbaterea acestei a treia ediții profită de faptul că rețeaua de socializare TikTok, platforma digitală cea mai folosită de generațiile Z și Alpha, există de cinci ani, pentru a reflecta asupra prezenței predominante a noilor tehnologii pe scenă și a acesteia. efecte asupra creației. Inteligența artificială, crearea de avataruri, metaversul, YouTube, Spotify, Deezer și platformele digitale fac acum parte din ADN-ul artiștilor și protagoniștilor comunității foarte globale. oraș.

La rândul lor, cele trei ateliere de activitate propuse anul acesta vor fi dedicate dansului și vor fi susținute de dansatorul Oulouy, născut în Coasta de Fildeș și unul dintre artiștii cheie în panorama actuală a dansului urban internațional, și de dansatoarea și patinătoarea Laura. Rollerdancer.

Afișul lui Festivalul Urban din Madrid 2023 a fost proiectat de Bnomio, un artist multidisciplinar care se joacă cu dualitatea în toate creațiile sale, de la numele său artistic până la gustul său pentru alb-negru. Bnomio este inspirat din imaginarul lui arta stradalacultura tradițională a tatuajelor, estetica și stilul de viață american avangardă.

Pentru mai multe informații despre Madrid Urban Fest 2023

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid aduce tot ce este mai bun din scena urbană cu al III-lea Madrid Urban Fest 2023