#Spania – Héctor Gómez a mers la Postul de Comandă Avansat (PMA) al incendiului forestier din Santa Cruz de Tenerife, situat în municipiul Arafo. Acolo a putut afla despre evoluția incendiului forestier din Tenerife și a lucrat în coordonare cu Guvernul Insulelor Canare, Cabildo de Tenerife și diferitele municipalități afectate.

La PAM, Gómez s-a întâlnit cu directorul general al Protecției Civile, Francisco José Ruiz Boada, și cu trupele din Unitatea Militară de Urgență strămutate la locul respectiv, precum și cu Ministrul Președinției, Administrațiilor Publice, Justiției și Securității. Guvernul Canarian, Nieves Lady, și primara Candelaria, Mari Brito, una dintre municipalitățile afectate de incendiu. Ulterior, ministrul s-a deplasat la Centrul de Coordonare pentru Situații de Urgență și Securitate (CECOES), unde a putut discuta cu președintele Insulelor Canare, Fernando Clavijo, despre coordonarea trupelor.

„Vreau să-mi arăt sprijinul și solidaritatea celor afectați de acest incendiu și să le transmit că guvernul Spaniei a pus în aplicare toate mijloacele rapid pentru a-l stinge cât mai curând posibil”, a spus șeful Industriei, care a apreciat și „ coordonarea eficientă între diferitele administrații în opera de dispariție”. „Este cheia să ne unim forțele în acest moment pentru a pune capăt acestui incendiu grav, care ne îngrijorează pe toți”, a spus Gómez.

Membri ai UME și MITECOPeste 600 de persoane, inclusiv brigăzile militare și locale, participă la lucrările de control al incendiului din Tenerife. Responsabilii Protecției Civile, dependenți de Ministerul de Interne, supraveghează lucrările de stingere a unui incendiu care atinge în prezent un perimetru de 40 km. Garda Civilă a pus la dispoziție 200 de militari și 30 de vehicule.

Unitatea Militară de Urgență, aflată în subordinea Ministerului Apărării, a pus la dispoziție autorităților locale 46 de vehicule și peste 205 de militari pentru a ajuta la stingerea flăcărilor. În această dimineață, un Airbus al Forțelor Aeriene a decolat de la baza din Zaragoza spre insulă cu zece containere cu material retardant pentru aeronave civile și două containere cu agent spumant, esențial pentru a ajuta la lucrările de stingere.

La rândul său, Ministerul Tranziției Ecologice și Provocării Demografice a mutat trei elicoptere, trei avioane amfibii, un alt avion cargo și patru brigăzi aeriene specializate în combaterea incendiilor de amploare.

3.273 de hectare afectateIncendiul, care a afectat deja 3.273 de hectare și a forțat strămutarea a aproape 7.600 de persoane, a început în municipiul Arafo și afectează și municipiile Candelaria, La Victoria de Acentejo, La Matanza de Acentejo, El Sauzal, Tacoronte, Santa Úrsula. , La Orotava și El Rosario, afectând masa forestieră (pădurea de pini), mai ales în muntele La Esperanza și coroana pădurii.

Ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Héctor Gómez, în cadrul ședinței de coordonare

Mai multe informatii Robles este interesat de acțiunile UME și ale Grupului 43 în incendiul din Tenerife cu mii de cetățeni afectați Sursa: Guvernul Spaniei – Gómez se deplasează în zonele afectate de incendiul din Tenerife și reafirmă sprijinul Guvernului în lucrările de stingere