#Spania – Incendiul de pădure din Tenerife prezintă multe complicații pentru UME și Grupul 43 care sunt implicați în stingerea acestuia sub conducerea tehnică a Guvernului Insulelor Canare, iar ministrul apărării interimar, Margarita Robles, s-a interesat de stat. a situaţiei într-o videoconferinţă cu comandanţii UME de la sediul Departamentului.

Robles s-a interesat de aspectele tehnice ale stingerii unui incendiu cu totul deosebit din cauza diferitelor vânturi locale și care afectează deja peste 7.500 de oameni, inclusiv evacuați și închiși, și a ars aproape 3.800 de hectare.

Ministrul, care a fost în contact cu președintele Guvernului Insulelor Canare, Fernando Clavijo, „din primul minut” și și-a exprimat „toată solidaritatea cu oamenii din Tenerife” și cu Insulele Canare, care „se află într-o serie extraordinară de durere și suferință”.

Robles a apreciat munca UME și a Grupului 43 „pentru că în acest moment desfășoară cea mai mare parte a lucrărilor de extincție”, amintind că au mare experiență și profesionalism în aceste situații de urgență. El a subliniat, de asemenea, că „UME și Grupul 43 sunt acolo pentru orice este nevoie, atâta timp cât este nevoie”.

„Dacă ar fi nevoie de mai multe întăriri, acestea ar fi date”, a spus Robles.

Primele unități ale UME staționate pe Insula Canare au avut nevoie de 15 minute pentru a ajunge în zona de operațiuni, după cum a raportat noul său general șef Francisco Javier Marcos, care preia mandatul pentru prima dată cu acest incendiu de pădure.

„Câteva ore mai târziu, în zonă se aflau și unitățile din Gran Canaria”, a adăugat generalul, care a ordonat întărirea dispozitivului la 205 militari și 46 de mijloace dislocate în acest moment, pe lângă 3 hidroavioane din Grupa 43.

De asemenea, generalul Marcos a subliniat sprijinul necesar acordat de armata UME în munca esențială de conștientizare a populației, făcând apel la cetățeni „să fie foarte atenți” din cauza toxicității aerului și a prezenței fumului.

foc foarte specialȘeful Batalionului II de Intervenție de Urgență, locotenent-colonelul José Alberto Gallego, și șeful unității Insulele Canare, comandantul Enrique Gregory, au intervenit de la postul de comandă avansat din zona de operațiuni.

Ambele au semnalat dificultățile de stingere din cauza orografiei, cu multe râpe, și vremea (temperaturi ridicate, umiditate sub 30% și vânturi locale) care complică stingerea pe jos, în timp ce fumul dens îngreunează vizibilitatea avioanelor.

„Acest incendiu nu s-a mai văzut până acum pe insulă”, au precizat aceștia, și au indicat că particularitatea și pericolul incendiului se datorează „vânturilor locale, care bat în diferite direcții, și umidității scăzute din zonă. ”

În total, la dispozitivul de stingere participă 17 mijloace aeriene (9 dintre ele de stat) și peste 370 de militari, mai mult de jumătate din UME. Opt municipalități au fost afectate de incendiu (Arafo, Candelaria, La Orotava, El Rosario, Santa Úrsula, El Sauzal, Tacaronte și La Victoria).

Un avion A400 din Armata Aeriană și Spațială a plecat în această dimineață de la Baza Aeriană Zaragoza cu 10 containere cu material retardant pentru aeronave civile și 2 containere cu agent spumant, pentru a ajuta la lucrările de stingere.

Ministrul apărării interimar, Margarita Robles, ține o videoconferință cu comandanții UME despre incendiul din Tenerife.

Mai multe informatii Incendiile de pădure: cum să le preveniți și să acționați în fața lor? Gómez se deplasează în zonele afectate de incendiul din Tenerife și reafirmă sprijinul Guvernului în lucrările de stingere Protecția Civilă și Situații de Urgență supraveghează pe teren activitatea trupelor Gărzii Civile și UME deplasate la incendiul din Tenerife (17.08.23) Consiliul de Miniștri aprobă planul de prevenire și combatere a incendiilor forestiere pe anul 2023 (20.06.2023) Galeria foto pe Flickr a Ministerului Apărării Sursa: Guvernul Spaniei – Robles este interesat de acțiunile UME și ale Grupului 43 în incendiul din Tenerife cu mii de cetățeni afectați