Congresul a validat decretul-lege regal prin acel urgent măsurile sunt adoptate în cadrul Planului național de răspuns la consecințele economice și sociale ale războiului din Ucraina.

Ministrul Președinției , Relațiile cu Parlamentul și Memoria Democratică, Félix Bolaños, a apărat în Congres măsurile care, a spus el, au un singur scop: „de a proteja și ajuta spaniolii împotriva impactului unui război la porțile Uniunii Europene.”

Din acest motiv, ministrul Președinției le-a reamintit deputaților că cetățenii i-au ales ca reprezentanți „pentru a-i ajuta și ușurează viața și îmi pare rău să spun că cei care astăzi votează nu acestui Decret fac rău cetățenilor cu unicul scop de a prejudicia Guvernul”.

Bolaños a asigurat că guvernele nu aleg criză pe care urmează să fie nevoiți să o gestioneze, dar modul în care le confruntă „și rețeta acestui Guvern este să protejeze și să ajute oamenii și companiile prin consolidarea statului bunăstării și aprofundarea modernizării economiei prin avansarea în digitizare și tranziție ecologică”.

Ministrul a explicat în discursul său măsurile implementate de Guvern de luni de zile și care au fost întărite în urma războiul din Ucraina. „Realitatea este că mergem la supermarket și umplem coșul de cumpărături este mai scump; mergem la benzinărie și umplem și rezervorul de benzină costă mai mult. Fermierii, pescarii, transportatorii și-au văzut costurile crescând și de aceea Guvernul. , De luni de zile adoptăm măsuri pentru protejarea creșterii economice și a puterii de cumpărare a cetățenilor”. În acest sens, ministrul a reamintit măsurile adoptate de Guvern în domeniul energiei care au redus un 50% factura de energie electrică și ceea ce au însemnat ei 7.03 milioane de economii pentru familii și companii, de când măsurile au intrat în vigoare în 2021.

Măsuri de sprijin în patru blocuri
Foto: EFE În discursul său, Félix Bolaños a analizat măsurile Decretului Regal- legea ca răspuns la consecințele economice și sociale ale războiului din Ucraina, care este structurată în 4 blocuri: energie, transport, sprijin pentru companii și independenți și sprijin pentru lucrători și persoane vulnerabile.

unu. Măsuri în domeniul energetic

Se mentine reducerea taxei la factura de energie electrica si se sustine competitivitatea industriei electro-intensive, cu reducerea pana la sfarsitul anului de . % din taxe. Aceste măsuri vor însemna o economie de aproximativ 125M€, care vor beneficia 600 Afaceri. Standardul include și ajutor direct către companiile mari consumatoare de gaze, în sectoare precum hârtie și carton, sticlă sau ceramică. Sunteți 125M€ care vor beneficia de aproximativ 1.250 companii (pe 2021 % IMM-uri). Beneficiile producției de energie electrică sunt, de asemenea, reglementate. Această măsură va elibera 1.800M € și alocați-i pentru a reduce factura de energie electrică. În conformitate cu politicile de tranziție energetică și durabilitate, RDL face posibilă eficientizarea proiectelor de energie regenerabilă. Două. Măsuri de transport

În domeniul transportului rutier au fost adoptate un set de măsuri agreate, cu o injecție mai mare de 1. M€ pentru sector. Ajutorul direct este disponibil pentru o sumă de 225M€ companiilor de transport și liber profesioniști. Astfel, pentru fiecare camion, transportatorii vor primi 1.125 euro și pentru fiecare dubă, 600 euro. Standardul se adresează, de asemenea, în mod specific pentru a sprijini transportul maritim și, printre alte măsuri, taxele portuare sunt reduse.3. Măsuri de sprijin pentru companii și independenți.

Sunt destinate 03.000M€ în garanții pentru furnizarea de lichidități companiilor și persoanelor care desfășoară activități independente. În plus, se aprobă ajutorul direct pentru sectoarele productive cele mai afectate. 169 M€ pentru producția de lapte de la bovine, ovine și caprine, care afectează unele 17.000 beneficiari în total. 169 , 4 milioane EUR pentru fermieri și 33M€ pentru pescari. Această sumă include compensarea costurilor suplimentare de producție până în iulie și ajutoare directe, de care vor beneficia aproximativ 7.300 bărci. RDL include și măsuri specific sectorului de proprietate cinematografică și industrială, sector de mare importanță, în proces de redresare după ce a fost grav afectat în perioada pandemiei. 4. Măsuri de sprijin pentru lucrători și persoanele care au cea mai mare nevoie

Reducere de 16 cenți în fiecare litru de combustibil până la 29 din iunie. Trebuie subliniat efortul enorm al Administrației de a implementa această măsură, întrucât mai mult de au fost deja a plătit avans M€ către stațiile de service și companiile, pe 80% dintre cei care au solicitat-o. Limitarea creșterii prețului de închiriere, pentru trei luni, stabilită la maximum 2 %. Pentru o închiriere de 300 euro, măsura ar putea conduce la economii mai mari de 20 euro pe lună. In domeniul muncii, Guvernul mentine politica de protectie a lucratorilor in momente de dificultate si din acest motiv se instituie interzicerea concedierii pentru firmele care primesc ajutor direct sau ERTE cu sprijin public. Este inclusă și o încărcare Extraordinar în asigurarea Venitului Minim Vital al 15 %. IMV oferă deja acoperire pentru mai mult de un milion de persoane. Este de remarcat tratamentul special acordat femeilor victime ale traficului, cărora li se oferă acces la IMV și trimitere la resurse de asistență printr-un proces mai agil. Bonusul social pentru energie electrică a fost extins la 600.00 familii, astfel încât va ajunge la 1,9 milioane de gospodării. În plus, cerințele de acces la bonus sunt reduse și se extinde la concubinatorii care nu formează o unitate familială. În cele din urmă, RDL include măsuri specifice pentru ucrainenii strămutați, cu sume suplimentare de plătit pentru îngrijirea lor. În special, se adoptă măsuri pentru protecția minorilor, însoțiți sau nu, și a eventualelor victime ale traficului de persoane și exploatării sexuale. Acordul IbericMinistrul a evidențiat în intervenția sa politica acordul pe care Spania și Portugalia l-au realizat în Europa privind prețul energiei. După un proces anevoios de negociere la Bruxelles, va fi posibilă limitarea prețului gazului, care este în prezent la 88€ pentru mediul € pe MWh, începând cu 33 MWh.

Pe scurt, RDL elaborează un Plan foarte ambițios care va mobiliza . M€ pentru combaterea efectelor războiului (14. M€ din linia ICO și 6.000 M€ pentru ajutor direct și reduceri de taxe).

Mai multe informații Guvernul aprobă Planul național de răspuns la consecințele războiului din Ucraina (29//800) BOE 16/00/2022: Decretul-lege regal 6/2022, de la 29 din martie, prin care se adoptă măsuri urgente în cadrul Planului național de răspuns la consecințele economice și problemele sociale ale războiului din Ucraina 2022 Sursa: Guvernul Spaniei – Guvernul realizează validarea măsurilor împotriva impactului războiului pentru a ușura viața cetățenilor2021