Ministrul Consumatorului, Alberto Garzón, a apărat la Senat setul de măsuri puse în aplicare de Guvern și a cerut o dezbatere „serioasă și riguroasă” asupra politicii fiscale.

Ministrul Consumului a a pariat pentru creșterea suveranității energetice a Spaniei ca una dintre măsurile fundamentale pentru a fi mai puțin „dependenți” de țările străine și pentru a proteja astfel cei mai vulnerabili consumatori.

În În discursul său din Senat în cadrul ședinței de control al Guvernului, Garzón a apărat setul de acțiuni „specifice” lansate de Executivul central pentru a face față crizei energetice care afectează în prezent „întreaga Uniune Europeană” și, mai ales, „celor dintre noi care nu avem surse proprii de energie din combustibili fosili și suntem vulnerabili la volatilități” precum războiul din Ucraina.

„Trebuie să existe A trebuit să luăm în serios tranziția ecologică necesară pentru a nu mai fi atât de vulnerabili. Așadar, vorbim de suveranitate energetică, de protecția puterii de cumpărare, de negociere colectivă pentru protejarea drepturilor familiilor muncitoare, de protejarea celor mai vulnerabile sectoare ale societății noastre și de intervenții fiscale precise care nu sunt ideologice, ci bazate pe dovezi științifice”, a explicat ministru.

Garzón a apărat și politicile promovate de Ministerul Consumatorilor și care au permis familiilor care lucrează, prin diferite legături sociale, să evite pierderea puterea de cumpărare într-o perioadă de „spirală inflaționistă”.

Ministrul Consumului a avertizat că creșterea prețurilor la combustibili și la energiile fosile este „ o circumstanță internațională” nu numai care poate fi atribuită vulnerabilității energetice a Spaniei, ci a cerut și o dezbatere „serioasă și riguroasă” privind politica fiscală.

În această linie , Garzón a amintit că „nu este necesar Pretul benzinei scade serios la scaderea taxelor” si ca, prin urmare, administratiile publice trebuie sa aplice masuri “utile” pentru populatie.

” Măsurile pe care acest Guvern le-a întreprins și cele pe care va continua să le realizeze se bazează pe o intervenție fiscală măsurată și precisă pentru a putea atenua procesele oligopolistice ale marilor companii și a proteja sectoarele sociale cele mai vulnerabile ale acestei țări”, Ministrul Consumului a subliniat.

Sursa: Guvernul Spaniei – Garzón se angajează să crească suveranitatea energetică pentru a proteja cei mai vulnerabili consumatori