În cadrul ceremoniei organizate la Ambasada României la Berlin la 26 aprilie 2022, E.S. Adriana Stănescu, ambasadoarea României în Republica Federală Germania, i-a înmânat E.S. Cord Meier-Klodt Ordinul Naţional „Pentru Merit” – în grad de Mare Cruce. La ceremonia găzduită de Ambasada României la Berlin a participat și domnul deputat Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.

Ordinul Naţional al României a fost conferit E.S. Cord Meier-Klodt de către președintele României Klaus-Werner Iohannis „în semn de înaltă apreciere pentru contribuția personală avută la susținerea și promovarea relațiilor economice politice și culturale dintre Republica Federală Germania și România”.

Ambasadoarea României în Germania, E.S. Adriana Stănescu, a evidențiat, în discursul rostit cu ocazia ceremoniei de la Berlin, rolul esențial pe care l-a avut E.S. Cord Meier-Klodt, fost ambasador al Republicii Federale Germania în România în perioada 2017-2021 și ambasador în Irlanda în prezent, la întărirea relațiilor dintre România și Germania, prin promovarea parteneriatelor româno-germane în domeniul politic, economic, social și cultural.

Nu în ultimul rând, decernarea Ordinului în contextul celebrării celei de-a 30-a aniversări a Tratatului dintre România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa, semnat la București la 21 aprilie 1992, este un prilej de a reflecta asupra parteneriatului germano-român și de a-i da un nou impuls, inclusiv prin promovarea relațiilor strânse interumane dintre România și Germania, a evidențiat E.S. ambasadoarea Adriana Stănescu.

Sursa: Ceremonia de decorare a E.S. Cord Meier-Klodt, fost ambasador al Germaniei la București