La data de 21 iunie 2022, Ambasada României la Berlin a găzduit un eveniment dedicat parteneriatului dintre landul Brandenburg și Regiunea Centru din România, inițiat împreună cu Asociația Pro Brandenburg e.V.

La eveniment au participat ministrul muncii și solidarității sociale Marius Budăi, președintele Grupului parlamentar de prietenie al României cu Republica Federală Germania deputatul Cristian-Tudor Băcanu, precum și directorul Asociației pentru Promovarea Timișoarei Simion Giurcă. Totodată, la acțiunea desfășurată la Ambasada României au fost prezenți numeroși reprezentanți ai corpului diplomatic, mediului politic și de afaceri din Germania.

Evenimentul a fost deschis de ambasadorul României împreună cu Prof. Dr. Oliver Günther, președintele Universității Potsdam și al Consiliului de Administrație al Asociației Pro Brandenburg e.V. În intervenția sa, ambasadorul României a subliniat importanța dialogului și a schimbului de vederi pentru avansarea proiectelor româno-germane după o perioadă lungă marcată de restrângerea contactelor din cauza pandemiei de Covid-19. Totodată, a prezentat cu interes realizările parteneriatului dintre landul Brandenburg și Regiunea Centru din România, precum și oportunitățile pentru intensificarea dialogului româno-german oferite de celebrarea, anul viitor, a Timișoarei – Capitală Culturală a Europei.  

Manifestarea culturală a fost organizată sub patronajul Ambasadei României la Berlin, în cadrul ciclului de evenimente dedicate marcării a 30 de ani de parteneriat și prietenie româno-germană în Europa, de la semnarea Tratatului între România și Republica Federală Germania privind cooperarea prietenească și parteneriatul în Europa.

Sursa: Internationales Sommerfest la Ambasada Romaniei