În contextul marcării Zilei Internaționale a Copilului, Secția Consulară a Ambasadei României la Paris se alătură campaniei inițiate de către Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Consular și va organiza miercuri, 1 iunie 2022, zi declarată nelucrătoare de Guvernul României, evenimentul „Ziua micului călător”.

Cu această ocazie, vor fi preluate cereri de servicii consulare doar pentru copii, după cum urmează:

Transcriere certificate de naștere; Pașapoarte și Titluri de călătorie; Cererile vor fi preluate exclusiv pe bază de programare prealabilă obținută prin portalul www.econsulat.ro, în limita locurilor disponibile.

Locurile disponibile vor fi ocupate de solicitanții de servicii consulare urmând pașii de mai jos:

Crearea cererii pe platforma www.econsulat.ro Apăsarea butonului verde „Programează”. Sistemul va afișa automat prima dată liberă. Verificați că această dată este 1 iunie 2022. În cazul în care nu apare această dată, înseamnă că locurile s-au epuizat. Selectarea intervalului orar pe care îl doriți Salvarea programării Sosirea unui e-mail de confirmare a programării Rugăm ca persoanele interesate să nu ocupe locurile disponibile decât dacă sunt sigure că se vor prezenta la sediul secției consulare.  

 

Sursa: 1 Iunie – Ziua Micului Călător la Ambasada României la Paris