Din 19 iulie 2022, a fost lansată o nouă ediție a programului Start-Up Nation Diaspora, care se adresează antreprenorilor români din străinătate! Prin intermediul acestui program, antreprenorii vor putea beneficia de granturi pentru IMM-urile înființate începând cu data de 1 ianuarie 2020.

Programul vizează acordarea unei finanțări de maximum 200.000 lei pentru fiecare beneficiar, cu intenția de a finanța în viitor un număr estimativ de 1.000 de beneficiari. Obiectivul acestui program îl reprezintă dezvoltarea activităților cu valoare adăugată mare din țara noastră, prin investiții în tehnologii noi, inovative, energie verde, digitalizare și pregătire antreprenorială. Antreprenorii care doresc să îmbunătățească performanța economică a noilor afaceri pe care le administratează, au posibiltatea astfel de a obține fonduri nerambursabile.

Platforma informatică va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, până pe 01 septembrie, ora 20:00, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

Manualul Programului Start-UP Nation Diaspora se poate consulta accesând link-ul: http://turism.gov.ro/web/2022/07/18/manual-start-up-nation-2022

Sursa: Lansarea, la 19 iulie, a celei de-a treia ediții a Programului START-UP NATION DIASPORA!